Alte cazuri de infectare cu noul coronavirus depistate la Şcoala 28 din Sectorul 2

26 ian. 2021
33 Afișari
Alte cazuri de infectare cu noul coronavirus depistate la Şcoala 28 din Sectorul 2

Alte şapte persoane de la Şcoala 28 din Sectorul 2 al Capitalei au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus, informează Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ministerului, în cazul a patru persoane dintre cele şapte au fost trimise probe pentru secvenţiere în vederea depistării noii tulpini a SARS-CoV-2.

Duminică, Ministerul Sănătăţii a anunţat că Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a decis, în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 28 din Sectorul 2, extinderea anchetei epidemiologice, fiind recoltate încă 11 probe.

„În cadrul unităţii de învăţământ au fost confirmate cu infecţia SARS-CoV-2 patru persoane (un caz confirmat pe data de 14.01.2021 şi trei cazuri în data de 18.01.2021). Vineri, au fost testate la ‘Matei Balş’ zece persoane (cele patru confirmate şi şase contacţi direcţi ai acestora). Dintre cele zece persoane testate, un număr de nouă au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvenţiere în următoarele zile”, se arăta într-un comunicat de presă al ministerului.

Cookies