Alte 3 linii de tramvai din București intră în reparații. Nicușor Dan anunță că au fost atribuite contractele pentru reabilitare și modernizare

21 sept. 2023
10238 Afișari
Alte 3 linii de tramvai din București intră în reparații. Nicușor Dan anunță că au fost atribuite contractele pentru reabilitare și modernizare
Alte 3 linii de tramvai din București intră în reparații. Nicușor Dan anunță că au fost atribuite contractele pentru reabilitare și modernizare | Sursă foto: Agerpres

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost atribuite noi contractele pentru realizarea lucrărilor de reabilitare pentru trei linii de tramvai din București. În total, 50 de kilometri de calea de rulare vor fi modernizați.

Nicușor Dan: 3 linii de tramvai din București urmează să fie reabilitate

Primăria Capitalei dorește să modernizeze un total de 50 de kilometri de cale de rulare a tramvaielor din București. Pentru realizarea acestui obiectiv, lucrările au fost împărțite în 15 loturi.

Cu toate astea, Primăria a primit oferte doar pentru 11 din totalul de 15 loturi. Nicușor Dan a anunțat astăzi, 21 septembrie 2023, că au fost atribuite trei noi contracte pentru modernizarea liniilor de tramvai:

Am atribuit contractele pentru lucrările de reabilitarea a altor 3 loturi de linii de tramvai din cele 11 pentru care am primit oferte.

Astfel că, în perioada următoare vor fi modernizare următoarele liniile de tramvai:

  • Linia 3 – aflată pe arterele Bulevardul Expoziției, Strada Aviator Popișteanu, Strada Puțul lui Crăciun, Strada Dornei și Strada Clăbucet
  • Linia 16 – aflată pe arterele Str. Paleologu, Str. Armand Călinescu, Str. Vasile Lascăr, Str. Lizeanu și Intrarea Vagonului
  • Linia de tramvai de pe Bulevardul Timișoara, între Str. Valea Cascadelor și terminal CET Vest.

Ultima linia prezentată mai sus nu este utilizată în prezent. Nicușor Dan a anunțat că după terminarea lucrărilor de reabilitare aceasta va fi repusă în funcțiune.

La începutul lunii septembrie, primarul general anunțat atribuirea altor 6 loturi din total de 11 pentru care există oferte depuse. Acestea însumează un total de 12 kilometri.

Mai precis, este vorbe despre loturile ce vizează modernizare șinelor pe care circula:

  • Tramvaiele 23 și 27 – Bulevardul Mărășești (între Dimitrie Cantemir și Strada 11 Iunie).
  • Tramvaiul 36 – Bulevardul Chișinău.
  • Tramvaiele 36 si 40 – Bulevardul Basarabia (de la intersecția cu B-dul 1 Decembrie 1918 până la capăt terminal Republica).
  • Tramvaiele 16 și 36 – Bulevardul Pompeiu – Petricani – Lacul Tei- Strada Reînvierii și Strada Turmelor.
  • Tramvaiele 44, 45 – Gheorghe Duca – str. Alexandru Ioan Cuza – Calea Griviței – Bd-ul. Dinicu Golescu.
  • Tramvaiele 14 și 36 – Bulevardul Gării Obor – Ferdinand I – Șoseaua Pantelimon – Baicului.

În ceea ce privește cele 4 loturi pentru care nu au fost depuse oferte, Nicușor Dan a anunțat că Primăria se află în procedura de reluare a licitației publice.

Cookies