Alte 250 de tramvaie ar putea fi cumpărate de Primăria Capitalei. „Parcul STB are 521 de tramvaie și aproape 70% au durata de exploatare depășită”

29 iun. 2023
501 Afișari
Alte 250 de tramvaie ar putea fi cumpărate de Primăria Capitalei. „Parcul STB are 521 de tramvaie și aproape 70% au durata de exploatare depășită”
Alte 250 de tramvaie ar putea fi cumpărate de Primăria Capitalei. „Parcul STB are 521 de tramvaie și aproape 70% au durata de exploatare depășită” | Sursa foto: Facebook - Societatea de Transport București - STB SA

Primăria Municipiului București a anunțat că modernizara mijloacelor în comun din Capitală continuă. Alte 250 de tramvaie ar putea fi achiziționate după ce Consiliul a aprobat studiul de oportunitate ce vizează ”Achiziționarea tramvaielor moderne necesare îmbunătățirii transportului public de călători în Municipiului București”.

Alte 250 de tramvaie noi ar putea fi achiziționate

Prin acest studiu, a fost evidențiat faptul că este necesară achiziționarea a 250 de tramvaie noi suplimentare față de investițiile făcute până acum pentru modernizarea transportului public în comun.

Astfel, dintre cele 250 de tramvaie, 100 vor avea o lungime de 36 de metri și vor fi unidirecționale, alte 100 din gama de 27 metri lungime, dintre care 90 unidirecționale și 10 bidirecționale.

Celelalte 50 de tramvaie vor avea o lungime de 45 de metri și vor fi unidirecționale, a transmis Primăria Municipiului București pe pagina de Facebook.

Toate aceste tramvaie noi vor deține echipamente moderne și vor avea sistem de climatizare. De asemenea, noile mijloace de transport vor fi accesibile și pentru persoanele cu dizabilități.

Valoarea totală pentru cumpărarea celor 250 de tramvaie ajunge la 836,5 milioane euro. Pentru obținerea fondurilor necesare, municipalitatea va aplica pentru finanțare prin Programul Operațional Regional 2021 – 2027, în cadrul apelului dedicat mobilității urbane. PMB va identifica și alte surse de finanțare.

De asemenea, pentru achiziționarea a 46 de tramvaie din gama de 27 de metri lungime, Primăria se află în etapa de evaluare a proiectului depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În acest moment, parcul circulant al Societății de Transport București deține 521 de tramvaie, printre acestea aflându-se și vagoanele utilitare. Dintre acestea, aproximativ 70% au durata de exploatare depășită.

Pe liniile de tramvai circulă, în prezent, 40 de tramvaie noi Imperio. În urma semnării unui contract, au fost achiziționate 100 de tramvaie de la compania Astra Vagoane.

Directorul STB, Adrian Criț, a transmis că următorul lot de tramvaie va fi introdus pe liniile 1, 21 și 32.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies