Alte 11 locuri de cazare pentru refugiații care ajung în București. Pot adăposti 700 de oameni fugiți din calea războiului

02 mart. 2022
186 afișări
Alte 11 locuri de cazare pentru refugiații care ajung în București. Pot adăposti 700 de oameni fugiți din calea războiului
Alte 11 locuri de cazare pentru refugiații care ajung în București. Pot adăposti 700 de oameni fugiți din calea războiului | Sursă foto: Facebook-Lucian Bode

În București tot mai multe instituții ce doresc să întindă o mână de ajutor, oferă cazare, transport și mâncare pentru refugiații din Ucraina. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) a stabilit noi locuri de cazare pentru refugiați.

Alte 11 noi locuri de cazare pentru refugiați stabilite de CMBSU

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a anunțat, în cadrul ședinței de marți, că au fost stabilite alte 11 locații de cazare pentru refugiații veniți din Ucraina. Acestea au capacitatea de a găzduii 760 de persoane venite în București.

Prefectura Capitalei a anunțat într-un comunicat hotărârea luată de CMBSU de a înainta spre Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale o propunere privind scoaterea din rezerva de stat, cu titlu gratuit, a 350 de kituri complete, conform bucurestifm.ro. Aceste kituri conțin:

  • Saltele,
  • Perne,
  • Paturi.

Bunurile se vor utiliza ca și ajutoare de urgență în scopul dotării unei locații din București. Spațiul va fi amenajat pentru a putea găzduii cetățeni străini sau apatrizi care se află în situații deosebite create de conflictul armat din Ucraina.

Mii ce refugiați ucraineni au venit în România

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, declara ieri, 1 martie 2022, că autoritățile române sunt pregătite pentru a primi un val mai mare de refugiași ucraineni. Resursele financiare ale acestora sunt extrem de limitate, în special în acest context. Din acest motiv mulți să dintre ei ar putea rămâne aici, neavând resurse suficiente să plece în alte țări, conform Agerpres.

Ieri dimineață circa 95.000 de ucraineni intraseră în România. Dintre acestea se pare că aproximativ 50-60% pleacă spre alte state. Astfel, în România rămân 40% din totalul de oameni ce vin în țară.

Numărul persoanelor ce au cerul azil este în continuare mic față de numărul celor ce au venit în țară. Doar 760 de ucraineni au făcut demersurile necesare pentru a primi azil în România

Cookies