Cum se comandă droguri prin SMS, cu parola „cartof”

de:
31 mart. 2011
4 Afișari
Cum se comandă droguri prin SMS, cu parola

După cum susţin reprezentanţii autorităţilor locale, achiziţionarea de produse etnobotanice s-a mutat în cea mai mare parte pe internet, întrucât majoritatea magazinelor de vise din Capitală este supravegheată de poliţişti. Pentru că nu vor să rişte să rămână fără marfă, afacerile vânzătorilor de plante halucinogene se dezvoltă acum prin comenzi pe adresa de e-mail.

Parolă de acces prin SMS pe mobil

„Comanda se face pe internet, de pe adresa de e-mail. Clientul primeşte, ulterior, răspuns cu ziua exactă şi ora la care se poate duce pentru a-şi ridica produsele. Pe telefonul mobil, prin SMS, i se dă şi o parolă de acces, de exemplu „cartof”, cu care acesta se prezintă în faţa geamului magazinului. Marfa o primeşte doar dacă este menţionată parola corespunzătoare”, a dezvăluit pentru B365.ro comisarul şef Constantin Duchin de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti.

În lupta cu flagelul etnobotanicelor, primăriile de sector din Capitală au impus condiţii restrictive de funcţionare a magazinelor, în sensul că a fost interzisă prin hotărâre de Consiliu Local comercializarea unor astfel de plante la o distanţă mai mică de 1 km de instituţii publice, precum şcoli, spitale, grădiniţe şi biserici. Cu toate acestea, autorităţile se declară învinse când trebuie să precizeze un termen la care magazinele de vise ar putea dispărea.

Comanda minimă este de 100 de lei

„Fenomenul nu va fi stârpit niciodată. Magazinele apar ca ciupercile după ploaie. Îl închizi într-o parte şi apare în alta. Acum mai avem în vizor aproximativ 30 de unităţi care sunt monitorizate în permanenţă în sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei”, a menţionat Duchin.

Pe site-urile de profil, etnobotanicele se vând cu preţuri ce pleacă de la cel puţin 20 de lei pliculeţul de „îngrăşământ de plante” de 0,25 grame şi ajung la 50 de lei la cantităţi de 1 gram pe plic. Unul dintre furnizorii de ierburi se laudă pe pagina de internet că „produsele sunt 100% legale!!!” şi că pentru comenzi en-gros se oferă discount de aproape jumătate din preţul de catalog. Vânzătorul atrage atenţia, de asemenea, asupra faptului că o comandă mai mică de 100 de lei nu va fi onorată.

Profilul consumatorului de vise

Potrivit unui studiu întocmit de medici, pe un eşantion de 121 de subiecţi, pacientul consumator de etnobotanice este preponderent bărbat, provine din mediul urban, nu are ocupaţie şi are o vârstă medie de 23 de ani. Weekend-ul este preferat pentru a experimenta noi senzaţii, majoritatea subiecţilor consumând etnobotanicele în combinaţie cu alcool. Adolescentul consumator, de regulă, adoptă un comportament dezorganizat, lipseşte de la şcoală, minte, este irascibil, scade în greutate, are pupilele mărite şi nu doarme bine, atenţionează medicii care susţin că ar prefera să trateze consumatorii de heroină decât cei de plante halucinogene.

„La heroină se ştie exact tratamentul care trebuie administrat. Cei mai mulţi pacienţi care au ajuns la noi au 14-16 ani şi sunt cazuri grave, cu HIV pozitiv, trimise de la Spitalul 9. Practic, ne-au devastat secţia”, a comentat pentru B365.ro medicul Alina Năstase de la Institutul de Virusologie din Capitală.

Etnobotanicele creează dependenţă

Deşi sunt recomandate de dealeri ca fiind 100% naturale, etnobotanicele sunt de fapt substanţe produse în laborator, iar prafurile rezultate fie se fumează, fie se înghit, se prizează sau se injectează. Acestea produc dependenţă şi, din acest motiv, îngroaşă tot mai mult rândurile pacienţilor în spitale. Nevoia de retrăire a stării euforice îi face pe clienţii weed-shop-urilor să necesite o cantitate tot mai mare de drog. Pe piaţa de profil, etnobotanicele se găsesc sub denumiri precum Special Gold New Formula Party Snuff Powder, Pure by Magic Party Snuff Powder, Magic Cristal Party Snuff Powder, Bonzai Winter Boost, Bonzai Summer Boost, Maya, Boom, Remix, Insomnia, Jamaica sau Special Cox.

Cookies