Alpha Bank a preluat complexul rezidenţial Asmita Gardens,în contul unei creanţe de 40 milioane euro

de:
02 dec. 2014
0 afișări
Alpha Bank a preluat complexul rezidenţial Asmita Gardens,în contul unei creanţe de 40 milioane euro

Alpha Bank a preluat complexul prin intermediul vehiculului AGI-RRE Participations 1 Limited, de la Convergence Development Limited şi Saiyad Muzaffar Hussain, politician indian, care deţine grupul Asmita.

„AGI-RRE a preluat ansamblul rezidenţial în contul creanţei, astfel că datoriile pe care AGI-RRE le avea de recuperat de la Asmita au fost convertite în acţiuni. Datoriile se ridică la circa 40 de milioane de euro”, a declarat, pentru Mediafax, Remus Borza, partener coordonator al firmei Euro Insol, administratorul judiciar al complexului imobiliar.

El a menţionat că în urma tranzacţiei, Asmita Gardens va ieşi din insolvenţă, AGI-RRE fiind singurul creditor al complexului.

„În ianuarie-februarie anul viitor, Asmita va ieşi din insolvenţă, iar banca va putea să vândă cele 250-260 de apartamente, disponibile la vânzare în complex, la valoarea de piaţă, fără nicio presiune”, a explicat Borza.

Asmita Gardens, amplasat în apropierea intersecţiei dintre Calea Văcăreşti şi Splaiul Unirii, cuprinde 7 blocuri turn cu până la 25 etaje, 800 de locuri de parcare şi alte facilităţi şi reprezintă unul dintre cele mai mare ansambluri rezidenţiale din Romania, atât ca valoare a proiectului, cât şi ca număr de apartamente.

În 7 noiembrie 2011 ansamblul a intrat în insolvenţă, la cererea creditorului majoritar Alpha Bank, care are o expunere de circa 80 milioane de euro.

Dezvoltatorii au luat în anul 2006 un credit de la Alpha Bank pentru construcţia proiectului şi o facilitate de tip revolving pentru finanţarea TVA aferentă proiectului. În anul 2011, Alpha Bank a cesionat drepturile de garanţie şi creanţă derivate din contractele de credit şi de facilitatea de credit că AGI-RRE, parte a grupului financiar elen.

În urma operaţiunii, creditorul va deţine 99,996% din complex, iar foştii acţionari câte 0,002%.

Cookies