ALPAB și Asociația Parcul Natural Văcărești plantează copaci pe malul Râului Dâmbovița. Zeci de voluntari vor participa la acțiunea de pe 8 aprilie

04 apr. 2023
1257 afișări
ALPAB și Asociația Parcul Natural Văcărești plantează copaci pe malul Râului Dâmbovița. Zeci de voluntari vor participa la acțiunea de pe 8 aprilie
ALPAB și Asociația Parcul Natural Văcărești plantează copaci pe malul Râului Dâmbovița. Zeci de voluntari vor participa la acțiunea de pe 8 aprilie | Foto credit: Helmut Ignat/Asociația Parcul Natural Văcărești

Noi copaci urmează să fie plantați la finalul acestei săptămâni pe malul râului Dâmbovița de către Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București împreuna cu Asociația Parcul Natural Văcărești. La acest eveniment vor participa și zeci de voluntari.

Zeci de copaci vor fi plantați pe malul Râului Dâmbovița

Plantarea arborilor are loc în cardul programului „România plantează pentru mâine”. ALPAB împreună cu Asociația Parcul Natural Văcărești vor planta, în data de 8 aprilie 2023, un total de 70 de copaci pe aliniamentul Râului Dâmbovița din București.

Mai precis, arborii vor fi puși pe segmentul cuprins între Podul Mihai Bravu și Podul Nicolae Grigorescu.

Ne bucură faptul că facem parte din programul „România plantează pentru mâine” și că putem contribui la dezvoltarea biodiversității din capitală. Pe 8 aprilie vom planta pe aliniamentele stradale dintre Parcul Natural Văcărești și Râul Dâmbovița, 70 de arbori și specii locale rezistente la condițiile orașului care vor dezvolta, în timp, un ecosistem sănătos ce va aduce beneficii mediului urban.

Aceasta inițiativa aduce în comun resurse și competențe fiind un semnal foarte bun pentru sprijinirea parteneriatelor între mediul instituțional, ONG uri și companii private. Iubim ceea ce facem și încercăm să conectăm zonele verzi-albastre urbane și să îngrijim vegetația pentru a avea un oraș mai verde, mai prietenos cu biodiversitatea și cu locuitorii săi, a declarat Corina Bega, Directorul ALPAB.

La eveniment urmează să participe și 50 de voluntari, alături de personalul specializat al inițiatorilor.

Ce specii de arbori urmează să fie plantați

ALPAB a informat că arborii ce urmează să fie plantați fac parte din specii ce vor rezista în timp la condițiile de mediu ale Bucureștiului. Astfel că, să vor planta copaci din specii precum:

  • Frasin,
  • Tei,
  • Paltin.

Aceștia vor avea vârste de peste 5 ani și o circumferință a trunchiului cuprinsă între 20 și 25 de cm.

Acțiunea are rolul de a crește numărul arborilor de oraș și de a acorda mai multă atenție spațiilor verzi din apropierea Parcului Natural Văcărești.

Este și un bun exemplu de colaborare între factori interesați precum ONG-uri, instituții publice, companii private și voluntari. Dorim să promovăm un exemplu de succes care poate conduce la schimbarea felului în care arată Bucureștiul și la felul în care locuitorii acestora interacționează cu spațiile verzi, a declarat Dan Bărbulescu, Directorul Asociației Parcul Natural Văcărești.

O astfel de colaborarea între cele ALPAB și Asociația Parcul Natural Văcărești la finalul lunii martie. Atunci, au fost plantate, pe malul Râului Dâmbovița, 15 specii de plante ce vor asigura:

  • Un habitat pentru insecte polenizatoare,
  • Hrană pentru păsări.

Plantele au fost sădite într-un spațiu cu o suprafață de 500 de metri pătrați.

Cookies