Alois Nebel, prezentări și concerte speciale în a 5-a zi de Anim’est

de:
09 oct. 2012
0 Afișari
Alois Nebel, prezentări și concerte speciale în a 5-a zi de Anim’est

Înainte de proiecția filmului, de la ora 20:00, are loc vernisajul expoziției Alois Nebel, expoziție dedicată poveştii filmate laborios şi impresionant de Tomáš Luňák.

 

De la 22:30, Cinema Patria găzduiește proiecția unui alt titlu din competiția de lungmetraj: Tată, sunt o zombie. Pelicula regizată de Ricardo Ramón și Joan Espinach și nominalizată la Premiile Goya 2012 spune povestea lui Dixie, o adolescentă care urăşte lumea tot atât cât lumea o urăşte pe ea. Abandonată de cea mai bună prietenă şi umilită de băiatul viselor sale, Dixie fuge în pădure în timpul unei furtuni teribile. Când se trezeşte din inconştienţă, lovită fiind de o creangă de copac, Dixie descoperă că a devenit…o zombi.

 

La Cinema Studio, de la ora 18:00, câștigătorul Trofeului de anul trecut, estonianul Ulo Pikkov își prezintă o selecție a celor mai bune scurtmetraje din cariera sa, printre care și Body Memory.

 

La Studio este și seara competiției filmelor realizate de studenți: 20:00 și 22:00. Tehnici de animație diverse, școli cu tradiție diferite, scenarii reușite, realizări  grafice de lăudat.

 

Seria petrecerilor Anim`est din Club Control continuă marți, 9 octombrie, de la ora 22:00 cu Sonic Play și Pericol.

Sonic Play, o formație de muzică electronică cu acompaniamet live la tobe, este noul proiect al lui Liviu Pop, un baterist de origine română, stabilit în SUA, o prezenţă constantă pe scena muzicală din New England, colaborând cu diverşi artişti de jazz, blues & soul, pe lângă propriul său grup.

Pericol înseamnă de fapt Matze și Rolf. Se desfășoară sub forma unui „dialog” live, audio și video între Rolf și Matze, pe două ecrane diferite dispuse frontal unul lângă celălalt. „Cuvintele” care alcătuiesc dialogul, sunt fragmente decupate de la TV, samples care au fost în prealabil capturate, pregătite și potrivite într un aranjament muzical de tip electronic.

 

Intrarea la cele două concerte este liberă.

 

Cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est va avea loc în perioada 5-14 octombrie, la Cinema Patria, Studio şi Club Control.

 

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, membru al reţelei pan-europene Cartoon, este organizat de Asociaţia Este’n’est, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Programului Media al Uniunii Europene, Ogilvy  şi al SmartPoint.

 

Program cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

 

 

 

Cookies