Alocația pentru copii va fi majorată cu 20% de la 1 ianuarie

24 iun. 2021
139 Afișari
Alocația pentru copii va fi majorată cu 20% de la 1 ianuarie

Alocația pentru copii va fi majorată cu 20% de la 1 ianuarie, conform unei ddecizii de ultim moment a Guvernului.

Guvernul a luat joi o decizie importantă. Alocațiile pentru copii vor fi majorate cu 20%, de la 1 ianuarie 2022. Cu alte cuvinte, nu vom mai avea o majorare anul acesta, respectiv de la 1 iulie, asta deși Consiliul Economic și Social a dat aviz nefavorabil deciziei Executivului.

Mai exact, alocațiile ar crește de la 214 lei în prezent la 242 de lei pentru copiii cu vârste între 2 ani și 18 ani și de la 427 de lei în prezent la 486 de lei pentru copiii cu vârste de până la 2 ani sau copii cu handicap, potrivit unui proiect de OUG.

Ordonanța adoptată de guvernanți cu putin timp în urmă a fost aspru criticată de Consiliul Economic și Solcial, spun sursele Realitatea PLUS.

În sesizarea trimisă, reprezentanții acestuia ar fi spus ca măsura este injustă. În plus de asta, aceștia susțin că majorarea care ar fi urmat să intre în vigoare luna viitoare ar fi ajutat famiiliile să își crească copii.

Președintele PNL, Ludovic Orban a anunțat pe 8 iunie că se dublează alocațiile. Acesta a adăugat că amendamentul a fost adoptat la Senat, iar acum aşteaptă unda verde şi de la Camera Deputaţilor.

Cookies