Alina Gorghiu: „Cea mai gravă criză politică din ’89 încoace”. Blaga: „Organizăm proteste”

de:
07 iun. 2015
0 Afișari
Alina Gorghiu:

„Sacrifica Romania pentru functie. Victor Ponta nu are nici onoare, nici demnitate. Pentru a ramane la putere sau pentru a castiga alegerile Victor Ponta este in stare de orice. A demonstrat-o la alegeri, cand a blocat votul.

Astazi, va pot spune ca eu, colegii mei de partid si multi alti romani constatam cu stupoare ca Victor Ponta arunca in aer tot ce inseamna Romania in lume.

Singura justitie pe care o cunoaste Ponta este cea dictata de majoritatea PSD.

Prin anuntul extrem de grav pe care l-a facut, noi intelegem ca mesajul este acela de a pune in discutie legitimitatea statului roman. Astazi, pentru Victor Ponta, statul roman este V. Ponta.

A anuntat, in urma cu ceva timp, ca-si va da demisia daca va fi urmarit penal;.
Astazi s-a incuiat impreuna cu colegii lui si a anuntat ca nu-si da demisia.
Un gest care-mi aminteste de Nicolae Ceasescu, care nu recunostea decat de Marea Adunare Naitonala.

Este un atac incredibil impotriva statului roman.

V. Ponta ia astazi ostatic statul roman. Este autorul unui demers iresponsabil.

A facut cateva paralele profund gresite, imorale.

Ceilalti lideri politici, dl. Ponta, recunosc instutiile statului si nu s-au folosit de functie pentru a pune sub semnul intrebarii structura constitutionala a statului. El gireaza un guvern care reprezinta blazonul coruptiei. Pentru domnia sa, toata lumea este vinovata, mai putin Victor Ponta si Dan Sova. 

Situatia insa este mult mai grava. Singurul lucru pe care-l face astazi, in loc sa-si dea demisia, pozeaza in calitate de victima, cand de fapt nu este de fapt decat un agresor al institutiilor constitutionale.

In opinia noastra, ne aflam in cea mai grava criza politica din ’89 incoace. Nu credem ca obsesia pentru putere se va opri. 

Le transmit celor din PSD si celor din Parlament sa voteze motiunea de cenzura.

Ponta uită să spună că faptele pentru care este urmărit penal sunt fapte grave de coruptie.

Le solicitam colegilor domniei sale sa se delimiteze de Victor Ponta. Motiunea de cenzura este momentul la care ii asteptam sa dea dovada de responsabilitate politica.

PNL nu mai recunoaste legitimitatea lui V. Ponta ca prim-ministru. Vom refuza sa participam la orice act politic care-l implica pe V. Ponta. Vom discuta despe boicotarea oricaror situatii in care am avea discutii cu V. Ponta. Un semnal trebuie dat.

Mă întreb dacă va avea obrăznicia să se prezinte mâine la discuțiile de la Cotroceni sau marți la ședința CSAT”, a declarat Alina Gorghiu.

„PNL cere demisia lui Victor Ponta. Ponta se face că uită că în cazul președintelui Klaus Ioahnnis a fost un proces civil. V. Ponta e acuzat de corupție, fals în înscrisuri, spălare de bani. Credibilitatea instituțiilor este pusă în pericol. Mai poate sta V. Ponta cu prim-miniștri ai statelor europene? Pe Ponta nu l-a interesat soarta românilor. V. Ponta spunea că este blindat cu documente. Atunci nu are de ce să-i fie frică. Atunci să i se ridice imunitatea și să meargă în fața procurorilor.

Nu înțeleg solidarizarea PSD și a celorlalte partide cu V. Ponta. În noiembrie și-a bătut joc de românii din diaspora. Astăzi reușește să-și bată joc de toți românii.

Vom face un lanț uman în jurul Parlamentului, în ziua când se va vota moțiunea de cenzură, și vom chema cetățenii să ni se alăture și în alte acțiuni de proteste, organizate în toate marile orașe.”, a declarat Vasile Blaga.

Întrebată ce va face dacă Ponta va veni luni la consultările de la Cotroceni, Alina Gorghiu a declarat că-l va întreba ce legitimitate are să participe. Gorghiu a mai completat că „UDMR nu va vota împotriva moțiunii, după cum s-a observat din declarațiile liderilor”.

Cookies