Alina Gorghiu: Îmi asum întreaga responsabilitate a eşecului pe Bucureşti

de:
06 iun. 2016
1 Afișari
Alina Gorghiu: Îmi asum întreaga responsabilitate a eşecului pe Bucureşti

Vreau să vă promit un lucru, PNL va schimba această lege (legea electorală care prevede alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin-n.r.) în secunda în care va avea o majoritate parlamentară. Este de neacceptat să ai un primar al Bucureştiului ales doar cu 14% din numărul celor cu drept de vot. Este prea puţin pentru că primarul acela trebuie să aibă legitimitate”, a afirmat copreşedintele PNL, potrivit Mediafax.

Gorghiu a mai spus că prezenţa scăzută la vot a influenţat rezultatul alegerilor, afirmând că românii au votat într-o proporţie mai mică decât la alegerile locale din 2008, când au venit 49,38% la vot.

Liderul PNL a declarat, luni, că nimeni nu se ţine de scaun, dar nici nu demisionează când nu este cazul, afirmând că nu poţi judeca un preşedinte de partid în funcţie de un judeţ sau de o filială.

Nimeni nu se ţine de niciun scaun în partidul acesta, dar nimeni nu demisionează când nu este cazul. (…) Nu poţi să judeci poziţia unui preşedinte de partid în funcţie de un judeţ sau de o filială. Repet, îmi asum întrega responsabilitate a eşecului pe Bucureşti şi cred că de mâine trebuie făcute sau luate o grămadă de măsuri pentru a putea să capacitezi electoratul pe care l-am pierdut”, a susţinut Gorghiu.

Ea a afirmat că în noaptea alegerilor au fost mai multe momente în care a fost pe punctul de a-şi depune mandatul, afirmând că rezultatul la Bucureşti a dezamăgit-o profund, dar că responsabilitatea este comună. Copreşedintele PNL a insistat că nu vor exista decapitări de filiale în masă şi că PNL va analiza fiecare judeţ în parte.

Atunci când ai un rezultat peste obiectivul pe care ţi l-ai propus este foarte greu să îţi asumi nişte decapitări în masă, aşa cum doresc unii şi alţii din afara partidului. Mă îndoiesc că vor fi sacrificări de filiale doar de dragul de a sacrifica pe cineva”, a subliniat ea.

Cât priveşte demisia copreşedinţilor PNL, Alina Gorghiu a explicat că alături de Vasile Blaga a discutat cu liberalii din partid, afirmând că aceştia au susţinut că rezultatul este unul bun şi nu este cazul unor ”mişcări intempestive sau al unui Congres”. Cei care au pierdut alegerile se vor regăsi în vitoarea conducere a partidului atât pe plan local, cât şi naţional, precum şi pe listele pentru alegerile parlamentare, a precizat ea.

Cei care au candidat şi au confirmat, chiar dacă au pierdut la limită aceste alegeri îi veţi regăsi în viitoarea conducere a partidului la nivel judeţean, la nivel naţional, pe locuri de parlamentari la alegerile din toamnă. Oamenii aceia chiar dacă au pierdut nu au cum să fie pedepsiţi, au câştigat încrederea unei părţi consistente a electoratului din comunitatea în care au candidat’‘, a spus Alina Gorghiu.

La rândul său vasile Blaga a menţionat că ”nu poţi să nu ai încredere în colegi tineri care au pierdut la câteva sute de voturi (…) care au muncit, au convins mare parte din electorat”.

Cookies