ARHIVA B365

Alina Gorghiu: Este imperios necesară creșterea colectării taxelor și impozitelor

„Trag un semnal de alarma, atragand atentia ca in noul context al relaxarii fiscale, realizata si prin amendamentul PNL de diminuarea a TVA de la 24% la 19%, stipulata in programul partidului inca din luna februarie, combaterea evaziunii fiscale este din ce in ce mai importanta.

(…) In acest moment, ca tara suntem obligati sa marim gradul de colectare la bugetul de stat. Calculele specialistilor arata ca in prezent se colecteaza 58% . Este de departe cea mai slaba cota de colectare din toata Uniunea Europeana. Este necesara o cota de 73% a gradului de colectare a impozitelor si taxelor in conditiile relaxarii fiscale”, a afirmat Alina Gorghiu, citata de hotnews.ro.

Potrivit copresedintelui PNL, actualul grad de colectare redus se intampla se datoreaza si dezinteresului Guvernului pentru lupta impotriva evaziunii fiscale, ea acuzandu-l pe premierul Victor Ponta ca blocheaza discutiile referitoare la cresterea gradului de colectare fiscala.

„Tocmai cand odata cu reducerea TVA ar trebuie sa discutam si despre diminuarea evaziunii si colectarea intr-un procent mai mare la bugetul de stat. Doar ca in acest moment, cand Victor Ponta este la Istanbul, activitatea Guvernului este blocata, iar majoritatea parlamentara este intr-o stare de degringolada. Practic nimeni nu se preocupa de acest aspect al politicii economice vitale pentru tara.

Poate si pentru ca Ponta vede reducerea TVA ca pe o noua pomana electorala. Diferenta dintre noi si PSD este ca noi niciodata nu am vazut relaxarea fiscala ca pe o pomana electorala, ci drept o masura importanta economic. Avem in acest moment un premier care este acuzat, eu nu spun ca este si vinovat, de institutiile statului de spalare de bani, deci potentialul sau de a discuta despre asemenea actiuni este nul, asa ca se fofileaza, dar nici pe altii din PSD nu ii lasa sa discute”, a mai spus Alina Gorghiu.

Aceasta a participat duminica la Bacau, impreuna cu copresedintele PNL Vasile Blaga si vicepresedintele formatiunii Mihai Voicu, la o reuniune a organizatiilor liberale din judet.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button