Alina Gorghiu cere demisia lui Teodorovici și restituirea sumelor din impozitarea bacşişului

de:
15 mai 2015
0 Afișari
Alina Gorghiu cere demisia lui Teodorovici și restituirea sumelor din impozitarea bacşişului

”Operaţiunea Bacşişul”, pusă în practică de ministrul Finanţelor şi comandată de premierul Victor Ponta, este o nouă mostră de incompetenţă, rea-credinţă şi absurd a acestui Guvern, fără cap şi fără busolă. Nu trebuie să fii laureat al premiului Nobel în economie pentru a înţelege că impozitarea bacşişului, în forma reglementată de premierul Victor Ponta, nu ar fi adus beneficii semnificative la bugetul de stat. Şi celelalte efecte reale ale Ordonanţei Bacşişul erau eminamente negative”, a transmis Alina Gorghiu, prin intermediul unui comunicat de presă, citat de ZF. 

Copreşedintele PNL a mai arătat că societăţile comerciale ar fi fost supuse unui risc sporit de abuz din partea instituţiilor de control ale statului, iar beneficiarii direcţi ai bacşişului se vedeau lipsiţi de o parte din veniturile suplimentare pe care le realizau ca urmare a recompensei voluntare din partea consumatorilor.

”Incapacitatea Guvernului de a colecta veniturile din taxe şi impozite a fost suplinită de această măsură neaplicabilă. Ideea de a impozita bacşişul este o urmare firească a lipsei de curaj a premierului de a se apropia de marii evazionişti. Aceasta este filosofia acestui partid şi a liderului său: slab cu cei puternici, viteaz cu cei fără apărare. Aşa au ajuns, peste noapte, chelneriţele, frizerii, coafezele, băieţii de la livrări, taximetriştii şi alţi angajaţi în domeniul serviciilor publice duşmanii economiei naţionale”, a apreciat aceasta.

Potrivit lui Gorghiu, ”ordonanţa ”Bacşişul” a fost o invenţie sută la sută românească, fără echivalent în Uniunea Europeană, în fapt, un experiment stupid, pe banii şi nervii mediului de afaceri şi ai consumatorilor”.

”Drept consecinţă, Guvernul trebuie să restituie fondurile alocate de societăţile comerciale pentru a se conforma iniţiativelor fără sens pe care le-a adoptat. Devine tot mai evident că actualul Cabinet este alcătuit din miniştri după chipul şi asemănarea prim-ministrului lor, adică incompetenţi. Haosul creat la introducerea cardurilor de sănătate a fost generat la fel ca şi în cazul impozitării bacşişului de aceeaşi lipsă de pregătire şi evaluare guvernamentală a propriilor măsuri”, consideră Alina Gorghiu.

Copreşedintele liberal solicită ”demisia de urgenţă ministrului Eugen Teodorovici”.

”S-ar impune, fireşte, şi demisia prim-ministrului, dar după cum se ştie, domnia sa nu este vinovat pentru nimic din ceea ce se întâmplă în partidul său, la grupurile parlamentare ale PSD sau în Guvernul pe care îl conduce. Probabil că în acest caz este doar un simplu deputat”, a mai arătat Gorghiu.

 

 

 

Cookies