Alina Gorghiu amenință cu sancțiuni, după votul de salvare a lui Vosganian

de:
12 feb. 2015
0 Afișari
Alina Gorghiu amenință cu sancțiuni, după votul de salvare a lui Vosganian

Ea susține că toți parlamentarii PNL vor fi obligați să voteze la vedere de acum încolo la vedere, pentru altfel se va trece la sancțiuni.

„Senatori din toate partidele au votat, astăzi, regretabil, pentru a bloca bunul mers al justiției. Nu vreau să arunc responsabilitatea asupra acestui vot pe alte partide.
Din păcate, nici domnul senator Varujan Vosganian, nici unii dintre colegii din PNL nu au înțeles că parlamentarii nu trebuie să fie mai presus de ceilalți cetățeni ai României.
Dacă nu vom reuși să avem încredere în justiție, nimic nu se va putea schimba în România.
M-aș fi așteptat la o atitudine mai responsabilă și la mai puțină emoție din partea senatorilor.
Acest vot nu este definitoriu pentru PNL, îl consider un accident. Asemenea situații sunt de neacceptat. Parlamentarii PNL care nu vor vota la vedere, de aici înainte, în cazuri similare, vor fi în situația de a nu fi respectat o decizie asumată politic de întreaga conducere a PNL”, a declarat Alina Gorghiu.

Președintele României, Klaus Iohannis, reacționează dezamăgit, pe Facebook, veștii că Varujan Vosganian a fost salvat de colegii săi senatori de la urmărirea penală cerută de DIICOT. Și Victor Ponta a reacționat pe Facebook. 

Iată mesajul lui Klaus Iohannis: „Mă așteptam ca Senatul să încuviințeze cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL Varujan Vosganian. Votul senatorilor arată că nu s-a înțeles încă pe deplin necesitatea schimbării pentru care am pledat atât la consultările cu partidele politice parlamentare, cât și în recentul discurs ținut în plenul Parlamentului. În fața justiției, nu există decât o singură măsură: respectul față de lege, indiferent de persoană sau funcție.”

Victor Ponta a transmis și el pe Facebook următorul mesaj: „Votul Senatului în cazul Vosganian – o mare greșeală și inconsecvență! Noua Alianță Blaga / Gorghiu / Geoană / Vanghelie își arată prioritățile!”

Majoritatea senatorilor au votat împotriva ridicării imunității fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian. 71 de senatori au votat împotriva ridicării imunității, iar 56, pentru. Varujan Vosganian a ținut un discurs patetic în fața senatorilor, în care a cerut să nu fie trimis în Justiție, încheind discursul în lacrimi. Este a doua oară când Vosganian scapă de urmărirea penală cu ajutorul colegilor din Senat. Prima oară, votul a fost ținut în toamna lui 2013. Vosganian le-a multumit colegilor pentru votul acordat si la coborarea de la tribuna l-a imbratisat pe senatorul PSD Georgica Severin.

„Le multumesc colegilor mei care au crezut in mine. Imi manifest speranta ca acest moment sa fie interpretat ca o victorie a democratiei si a corectitudinii Parlamentului”, a spus Vosganian.

Cookies