Alina Gorghiu acuză Guvernul de exces de putere pentru că refuză să organizeze alegerile parţiale

de:
21 mai 2015
1 Afișari
Alina Gorghiu acuză Guvernul de exces de putere pentru că refuză să organizeze alegerile parţiale

Intr-o conferinta de presa, Alina Gorghiu a anuntat ca liberalii au castigat la Curtea de Apel Bucuresti procesul in care sesizau incalcarea legii de catre Guvern prin refuzul de a organiza alegeri partiale in doua colegii de parlamentar. Gorghiu a precizat ca aceasta este a doua decizie a unei instante din Romania, dupa cea de la Cluj, care da castig de cauza PNL intr-o speta similara si ca Guvernul Ponta „face exces de putere prin refuzul de a organiza alegerile partiale”, scrie HotNews.ro.

„Ieri am primit solutia la unul din dosarele pe care le-am inaintat in luna februarie instantelor de contencios administrativ prin care sesizam ca Guvern Romaniei incalca legea cu privire la refuzul de a organiza alegeri partiale in doua colegii minoritare, vorbesc de colegiile de parlamentar. De la momentul depunerii actiunii si pana astazi s-au mai vacantat 17 colegii, daca nu ma insel. Motiv pentru care, astazi, sunt in masura sa spunem ca este a doua decizie a unei instante din Romania, dupa cea de la Cluj, care da castig de cauza PNL si vor curge aceste decizii in defavoarea PSD-ului si in defavoarea guvernului condus de Victor Ponta”, a declarat Alina Gorghiu la sediul PNL din Bd. Kiseleff.

Alina Gorghiu a catalogat refuzul guvernului de a organiza alegeri partiale ca fiind un „exces de putere”, subliniind ca aceasta expresie se regaseste si in verdicul Curtii de Apel Cluj.

„Acum, daca imi permititi o consideratie de natura politica, vreau sa va spun ca ceea ce face guvernul prin refuzul de a organiza alegerile partile este evident exces de putere. Nu este numai verdictul meu, este verdictul pe care Curtea de Apel Cluj l-a dat si acum si instante din Bucuresti, instante de contencios administrativ Bucuresti o va folosi . Este o eticheta din pacate aceasta de exces de putere, o eticheta care spune totul despre felul in care PSD-ul intelege sa guverneze”, a declarat copresedintele PNL.

Copresedintele PNL a mai declarat ca saptamana viitoare asteapta pronuntarea pe un dosar privitor la organzarea alegerilor partiale pentru posturile de primar vacante.

„Saptamana viitoare asteptam pronuntarea pe un dosar privitor la alegerile in cazul primariilor, sunt 28 de posturi de primar vacante, inclusiv in primariile de municipiu, resedinta de judet ca Sibiu si Targoviste si celalte 2 posturi de presedinte de consilii judetene, Neamt si Tulcea, in legatura cu care am depus dosare si solutia, repet din nefericire pentru statul de drept si pentru democratia din Romania, va fi in acelasi sens.” a adaugat Gorghiu.

Cookies