ARHIVA B365

Alina Bica, fosta șefă DIICOT, RÂMÂNE ÎN AREST de sărbători

UPDATE 20:00 Alina Bica rămâne în arest preventiv de sărbători. Judecătorii i-au respins cererea de eliberare, anunță Realitatea Tv.

Fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, rămâne în arest, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) i-a respins contestaţia la decizia că măsura arestării preventive îndeplineşte condiţiile de legalitate. Decizia ÎCCJ este definitivă.

„Respinge ca nefondate contestațiile”, așa sună decizia Curții Supreme, scrie stiripesurse.ro.

Conform unor surse citate de Realitatea TV, Alina Bica refuză să mănânce în arest. Bica nu a mai mâncat de şase zile. „Mă simt tăiată bucată cu bucată”, spune Bica.

Magistraţii Curţii Supreme vor judeca marți cererea acesteia de eliberare. O solicitare similară au formulată şi ceilalţi patru inculpaţi din acest dosar, scrie digi24.ro.

Fosta şefă a DIICOT a fost trimisă în judecată în dosarul în care este arestată. Alina Bica este acuzată de abuz în serviciu, iar procurorii DNA îi impută semnarea actului prin care omul de afaceri Stelian Gheorghe, un apropiat al fostului soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş, a primit o despăgubire supraevaluată cu 60 de miliaone de euro.

DNA are suspiciuni de luare şi dare de mită în legătură cu despăgubirea de peste 90 de milioane de euro primită de omul de afaceri Gheorghe Stelian. Mai exact, prima soţie a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac, mama lui Alin Cocoş, ar fi vândut un teren de peste 4.400 de metri pătraţi, în Snagov, unor apropiaţi de-ai Alinei Bica.

Terenul care a ajuns, prin interpuşi, la fosta şefa a DIICOT ar fi fost, de fapt, răsplată pentru ajutorul dat de magistrat lui Gheorghe Stelian în 2011. Atunci, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor i-a aprobat acestuia dosarul întocmit pe baza unei expertize trucate, care tripla artificial valoarea terenului. Este chiar dosarul care i-a adus Alinei Bica un mandat de arestare şi pierderea funcţiei. De altfel, relaţia strânsă a procurorului cu politicianul Elena Udrea a fost recunoscută de fosta candidată la prezidenţiale.

Fosta şefă a DIICOT apare alături de alte nume grele. Omul de afaceri Ioan Niculae, cercetat de DIICOT încă din 2012 în dosarul „Gazelor ieftine”, ar fi intervenit la şefa parchetului prin intermediul vicepremierului Liviu Dragnea. Trei milioane şi jumătate de euro i-ar fi oferit afaceristul Alinei Bica pentru a se asigura că cercetările sunt tergiversate suficient de mult pentru ca faptele, săvârşite între 2006 şi 2010, să se prescrie. Mai mult, există date în noul dosar penal potrivit cărora fostei şefe a DIICOT i s-ar fi promis, pentru ajutorul său, cea mai mare funcţie din Ministerul Public – procurorul general al României. Liviu Dragnea a negat existenţa vreunei implicări.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button