Alin Stoica VS Nicușor Dan. În sfârșit, avem și asta în București: e război între prefect și primarul general

18 iun. 2021
116 afișări
Alin Stoica VS Nicușor Dan. În sfârșit, avem și asta în București: e război între prefect și primarul general

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a venit vineri cu noi informații, după ce a anunțat încă de joi că dă în judecată primăria condusă de Nicușor Dan. Se pare că totul ar avea de fapt un substrat politic, după ce USR-PLUS, partidul reprezentat de prefect, este supărat pe primar în urma unor disensiuni interne care au ieșit la suprafață și în timpul votului pe buget.

Alin Stoica îl acuză pe Nicușor Dan, primarul Capitalei, că nu a luat în seamă solicitarea de a opri detașarea consilierilor pe funcții care ar trebui ocupate, de fapt, prin concurs în aparatul administrativ al Primăriei Capitalei.

O singură numire este atacată în prezent, anunță Stoica

Întrebat dacă atacă o singură numire sau mai multe, prefectul Alin Stoica a declarat că, deocamdată este vorba despre una.

”Deocamdată, ultima numire, cea care a fost făcută după ce a avut loc o corespondență oficială între instituții. Și răspunsul a fost își va continua această practică, pe care noi o considerăm nelegală. Urmează ca instanța să își spună cuvântul.

Punctul nostru de vedere este că posturile vacante trebuie ocupate prin concurs sau examen, singura excepție fiind prevăzută tot de lege, ca pe perioada organizării unui concurs, daca este nevoie să se ocupe de urgență, atunci poate fi o numire temporară până la finalizarea concursului. Dar nu detașare!

Nu doar cu primăria Capitalei (a fost corespondența oficială, n.red), ci cu toate primăriile, pentru că am observat că aceasta este o practică, dar doar primăria Capitalei a răspuns că consideră această practică ca fiind legală. De aceea, având această diferență de opinii, trebuie rezolvată într-un fel”, a declarat prefectul Alin Stoica la Antena 3.

Ce îi transmite lui Nicușor Dan

Prefectul Capitalei a avut și un răspuns pentru Nicușor Dan, care ar fi declarat recent că nu aceasta este treaba prefectului să facă asemenea cereri către Tribuna.

Îi răspund că este treaba prefectului, evident că e vorba de puterea administrativă pe care instituția prefectului o exercită asupra autorităților publice locale, care se asigura de legalitatea actelor și de respectarea legii pe administrația publică locală

Cookies