Alin Stoica, Prefectul Capitalei: ”Discuția cu privire la carantină în București este pe masă”

24 mart. 2021
321 Afișari
Alin Stoica, Prefectul Capitalei: ”Discuția cu privire la carantină în București este pe masă”

”Discuția cu privire la carantină în București este pe masă”, susține prefectul Capitalei, Alin Stoica, care precizează că nu își dorește această variantă.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marți seara, că până la sfârșitul săptămânii ar urma să fie luată o decizie cu privire la carantină în București.

 

„Ne apropiem de o decizie, se discută în toate forurile interesate. Bucureștiul este o zonă foarte importantă pentru România și orice fel de măsură este supervizată de Guvern. Dacă este nevoie de măsuri ferme pentru a proteja sănătatea oamenilor, există și această discuție pe masă privind carantina, dar probabil că avem și alte instrumente”, a declarat Alin Stoica conform RealitateaPlus.

Carantină în București ?

Referitor la propunerile celor de la Direcția de Sănătate Publică, Alin Stoica a declarat:

 „Am văzut propunerile DSP. Cele mai multe se aplică și azi. Unele nu au la bază un calcul. Dacă ne uităm la magazinele comerciale se spune de 4 metri. Nu am văzut în spate niște date, o analiză. Măsurile pe care le ia decidentul trebuie luate pe date, pe cât mai multe date”

Alin Stoica susține, despre carantinarea Capitalei, că 6% nu înseamnă automat carantină.

„Situaţiile sunt diferite. Bucureştiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia naţională, mare parte din populaţie, este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în considerare toate aceste elemente în momentul în care se impun măsuri, ca să ştim dacă acele măsuri sunt sau nu eficiente.”

 

Cookies