Alin Stoica îl atacă pe Nicușor Dan în justiție. Prefectul duce la tribunal numirile de directori făcute de noul edil

17 iun. 2021
146 Afișari
Alin Stoica îl atacă pe Nicușor Dan în justiție. Prefectul duce la tribunal numirile de directori făcute de noul edil

Alin Stoica îl atacă pe Nicușor Dan în justiție, potrivit ultimelor informații oferite de Prefectul Capitalei joi. Se pare că Prefectura Capitalei duce la tribunal toate numirile de directori făcute de noul edil în aparatul PMB fără concurs, ci prin detașări, lucru considerat ilegal.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (USR PLUS), a spus joi că a început să atace în justiție numirile de directori din aparatul Primăriei București, făcute de primarul Nicușor Dan prin detașări, și nu prin concurs, aceastea fiind considerate ilegale.

Anunțul lui Stoica

”Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe acestă temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a declarat Alin Stoica pentru G4Media.ro.

Ilegalitate uriașă la PMB

Prefectul Capitalei a explicat de asemenea și în ce ar consta ilegalitatea comisă de primarul Nicușor Dan.

”Codul Administrativ și o hotărâre de guvern prevăd că există câteva modalități de numire în acest funcții: concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului. Metoda detașării utilizată în acest caz ocolește regula, singura excepție e numirea temporară. Primarul nu a uzat-o. E vorba de sănătatea aparatului administrativ. Nu poți umple aparatul cu persoane care nu au trecut un concurs, ci doar beneficiază de încrederea demnitarului”, a declarat Alin Stoica pentru G4Media.ro.

O singură numire a fost atacată

Deocamdată, Prefectul a atacat o singură numire la Curtea de Apel, la secția de contencios administrativ, dar că analizează și restul numirilor de directori făcute în acest mod de către Nicușor Dan.

Dacă mai vrei să citești și alte știri de la noi aruncă o privire aici: În București, șobolanii rod acum și cabluri de semafoare și blochează traficul. Clar, rozătoarele sunt simpatice doar în Ratatouille și Tom și Jerry

Ce numiri a făcut Nicușor Dan

Printre directorii numiți de Nicușor Dan prin detașare din rândul propriilor consilieri se numără Liliana Fedorca (PNL, la Direcția de Cultură) și Răzvan Aurelian Munteanu (fost consilier al primarilor Chiliman și Tudorache, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic).

Tensiuni între primar și USR PLUS

Atacul în justiție inițiat de prefectul Capitalei vine pe fondul tensiunilor constante dintre Nicușor Dan și USR PLUS, mai spune G4media.ro. Se pare că ar fi fost provocate de refuzul primarului de a-i delega dreptul de semnătura viceprimarului Horia Tomescu.

Mai mult, un alt episod din aceste neînțelegeri a fost refuzul temporar al USR PLUS de a aproba proiectul de buget al Capitalei, votat în cele din urmă după negocieri care au durat două săptămâni.

Cookies