Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, aduce acuzații grave: Prefectura București nu respectă termenele pentru intrarea în noul scenariu pentru valul 4

24 sept. 2021
126 Afișari
Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, aduce acuzații grave: Prefectura București nu respectă termenele pentru intrarea în noul scenariu pentru valul 4
Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, aduce acuzații grave: Prefectura București nu respectă termenele pentru intrarea în noul scenariu pentru valul 4. Sursa foto: Facebook

Fostul prefect al Bucureștiului, Alin Stoica, aduce acuzații la adresa actualei conduceri a Prefecturii Capitalei, despre care spune că se află sub presiune politică și astfel nu respectă legea privind intrarea în scenariul roșu, fapt ce se impune odată cu depășirea ratei de incidență de 3 la mia de locuitori.

Alin Stoica, fost prefect al Capitalei, condamnă modul în care Prefectura Bucureștiului gestionează situația pandemiei de COVID-19. Mai mult, acesta susține că această instituție se află sub presiune politică, fapt care îngreunează anumite proceduri.

Ce neregulă serioasă reclamă Alin Stoica

Potrivit fostului prefect, actuala conducere a Prefecturii nu respectă termenele legale în contextul intrării în scenariul pe care îl presupune legea odată cu depășirea ratei de incidență de 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile. Alin Stoica a adăugat că respectivul prag al incidenței a fost atins încă de la raportarea de pe 22 septembrie, adică de la ora 10, potrivit datelor publicate de cei de la DSP Municipiul București.

„Prefectura, sub presiune politică, nu respectă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul prevăzut de lege în cazul depășirii ratei de infectare de 3/1000!!!
Rata de infectare de 3/1000 a fost atinsă în data de 22 septembrie, la ora 10, conform celor publicate pe site-ul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București!”, a scris Stoica pe pagina sa de Facebook.

Când trebuia constatată intrarea în noul scenariu

Potrivit lui Alin Stoica, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență trebuia să constate intrarea în noul scenariu pandemic în 48 de ore de la cifrele oferite de autorități care au semnalat acest lucru. Prin urmare, termenul limită era vineri, 24 septembrie, la ora 10, când noul scenariu trebuia constatat și anunțat de CMBSU convocat de către Prefectul Capitalei.

„Asta înseamnă că în 48 de ore, adică până azi, la ora 10, CMBSU, la convocarea Prefectului, ar fi trebuit să constate intrarea în noul scenariu!
Termenul a expirat, noile măsuri nu sunt nici acum în vigoare pe teritoriul Bucureștiului!”, a adăugat fostul prefect al Capitalei.

De asemenea, Stoica a precizat că nu îi consideră vinovați pe componenții actualei Prefecturi, ci pe politicienii despre care fostul prefect spune că intervin în procesele ce au ca scop protejarea bucureștenilor.

„Cred că este prima dată când acest lucru se întâmplă, de la începutul pandemiei!
Vinovații nu trebuie căutați în Prefectură, ei sigur își fac treaba corect, ci în rândurile politicienilor care intervin într-un proces tehnic, menit să protejeze sănătatea bucureștenilor.”, a scris Alin Stoica în încheierea postării.

https://www.facebook.com/alinstoicausrplus/posts/223374296494281
Cookies