ARHIVA B365

Alin Anastasescu: Îmi doresc cu disperare să ajut ca un alt Colectiv să nu se mai întâmple

Alin Anastasescu, unul dintre cei trei actionari de la Colectiv, spune ca isi cauta cuvintele, inca din noaptea tragediei, pentru a transmite condoleante si regretul sau pentru suferinta tuturor si ca isi doreste cu disperare sa ajute ca un alt Colectiv sa nu se mai intample. „Inca din noaptea tragediei imi caut cuvintele sa spun condoleante celor care au pierdut oameni dragi pe 30 octombrie, la Colectiv, si regretul meu enorm pentru suferinta tuturor. In continuare, cred ca nimic din ce as putea spune nu va cuprinde toata durerea”, spune Alin Anastasescu intr-un mesaj dat publicitatii prin avocatul sau, Adrian Bendeac.

„Retraind ora de ora acea noapte, imi doresc cu disperare sa ajut ca un alt Colectiv sa nu se mai intample”, mai spune Anastasescu, citat de ziare.com.

Cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, au fost arestati preventiv, marti, prin decizia Judecatoriei Sectorului 4.

Motivarea judecătorilor: Patronii Colectiv au dat dovadă de o gravă neglijenţă şi iresponsabilitate

Alin Anastasescu, Paul Gancea si Costin Mincu, acuzati de ucidere din culpa in cazul incendiului de la Colectiv, au fost retinuti luni seara de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Intr-un comunicat de luni seara al PICCJ se arata ca „incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca persoanele care aveau in administrare spatiul respectiv au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare in caz de urgenta, precum si desfasurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) in incinta acoperita a clubului, in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispozitiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor si pentru izolare fonica pe stalpii de sustinere, pereti si tavan, respectiv perete antifonat), cu consecinta mortii si vatamarii corporale a mai multor persoane aflate in club”.

Procurorii mai spuneau ca, avand in vedere imprejurarile in care fapta a fost comisa, dupa cum rezulta din probe, „se releva forma de vinovatie a culpei, si nu a intentiei, astfel incat, prin ordonanta din data de 2 noiembrie 2015, s-a dispus schimbarea incadrarii juridice data faptelor din infractiunea de omor calificat prev. de art. 189 alin. 1 Cod penal in infractiunea de ucidere din culpa, prev. de art. 192 alin. 3 Cod penal”.

Ancheta in cazul incendiului din clubul Colectiv este facuta de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, dupa ce procurorul general a dispus, sambata, preluarea cercetarilor de la Parchetul Tribunalului Bucuresti.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button