Alimente expirate, mirosuri și mizerie, printre neregulile găsite la restaurantul „Gilda Music Lounge” din Centrul Vechi. Șeful ANPC: Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară

08 nov. 2023
1685 Afișari
Alimente expirate, mirosuri și mizerie, printre neregulile găsite la restaurantul „Gilda Music Lounge” din Centrul Vechi. Șeful ANPC: Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară
Alimente expirate, mirosuri și mizerie, printre neregulile găsite la restaurantul „Gilda Music Lounge” din Centrul Vechi. Șeful ANPC: Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară. Sursa foto: Facebook/ Horia Constantinescu

ANPC a desfășurat o acțiune de control la restaurantul „Gilda Music Lounge” din Centrul Vechi și a descoperit mai multe nereguli. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 25.000 de lei și au închis temporar locația. Autoritățile propun ca restaurantul să fie închis definitiv.

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a transmis că artiștii de la Teatrul Rapsodia au ajuns să se pregătească printre alimente și mirosuri greu de suportat.

Nereguli găsite de ANPC la restaurantul „Gilda Music Lounge” din Centrul Vechi

La sfârșitul săptămânii trecute, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a desfășurat o acțiune de control la „Gilda Music Lounge”, din Centrul Vechi al Capitalei. Restaurantul se află în administrarea SC Gilda Events SRL, pe Strada Lipscani, nr. 53.

Într-un comunicat, ANPC transmite că echipele de control au constatat nereguli importante și au aplicat mai multe sancțiuni:

 • amenzi contravenționale în valoare de 25.000 de lei;
 • oprirea definitivă și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe,
 • oprirea temporară a prestarii de servicii până la remedierea deficiențelor constatate,
 • propunere de închidere definitivă a unității.

Arta de la Teatrul Rapsodia a devenit artă culinară, pentru că artiștii se pregătesc printre alimente și un miros apăsat de mâncare.

Este visul oricărui balerin sau actor să se simtă “gătit”, numai că aici nu vorbim de ținută.

Am transformat totul într-o ciulama, iar în spatele acesteia se află nu bucătari pricepuți, ci sforari, spune Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Abateri de la legislație

Abaterile de la legislația în vigoare constatate au fost următoarele:

 • folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită;
 • schimbarea stării termice a produselor în mod neautorizat (congelare lentă);
 • folosirea unor produse alimentare fără elemente de identificare;
 • utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate;
 • condiții igienico-sanitare precare: paviment, pereți și tavan cu zone deteriorate și neigienizate;
 • utilizarea unor spații de depozitare necorespunzătoare;
 • folosirea unei mașini de gheață cu zone ruginite și neigienizate;
 • utilizarea bureților din sârma la igienizarea vaselor și ustensilelor de bucătărie;
 • folosirea unor vase și ustensile de bucătărie cu grad avansat de uzură;
 • utilizarea de recipiente pentru depozitarea deșeurilor menajere fără a fi prevăzute cu capace de protecție.

Ținând cont că spațiile de depozitare ale restaurantului se învecinează cu cele de lucru ale Teatrului Rapsodia (vestiare, săli de repetiție, curs), în clădirea căruia funcționează ”Gilda Music Lounge”, și că, la repetiții se aflau, în momentul controlului grupuri de copii, verificările continuă și la teatru, a mai spus ANPC.

Te-ar mai putea interesa și: Controale ANPC la comercianții din Mall Băneasa. Inspectorii au găsit gândaci vii și șoareci morți pe un culoar de aprovizionare

Cookies