Alimentaţia sănătoasă, în atenţia elevilor din Sectorul 6

de:
28 mart. 2018
0 Afișari
Alimentaţia sănătoasă, în atenţia elevilor din Sectorul 6

Alături de cei peste o sută de participanți, cadre didactice din școlile sectorului, au fost și două specialiste în nutriție: Ioana Topârceanu și Corina Dragomir, care au prezentat pe larg principiile care trebuie să stea la baza unei alimentații corecte și sănătoase a școlarilor.
Aceasta a fost o primă etapă a campaniei de educare alimentară a copiilor, după vacanța de Paști urmând ca peste 14.000 de elevi ai claselor pregătitoare, I, a II-a, a III-a și a IV-a să primească volumul „Alimentația Sănătoasă”, editat cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, prin Administrația Școlilor, și al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Sector 6.
„Întâlnirea de astăzi are loc din dorința de a schimba lucrurile în bine pentru copiii noștri. Consider că o nutriție corectă, alături de practicarea cu regularitate a sportului, sunt esențiale pentru o sănătate bună, cu atât mai mult în cazul lor, fiind în plin proces de creștere. Noi, ca autoritate locală, încercăm să menținem la o calitate cât mai bună hrana pe care le-o oferim zilnic prin Programul Școala după Școală”, a spus primarul Gabriel Mutu.
„Alimentația Sănătoasă” include informații interesante şi curiozităţi despre o nutriție corectă și echilibrată, dar și despre principalele grupe de alimente, nutrienții, sistemul digestiv, meniul zilnic ideal și câteva rețete cucuiete.
Pentru a petrece momente distractive, la capitolul „Jocuri pentru pici isteți”, micuții cititori vor găsi câteva pagini pline cu jocurile lor favorite: labirinturi, descoperă diferenţe! etc.
„Alimentația Sănătoasă” este a doua apariție din seria Kids fun Magazine, după cartea „Ecologia. Reciclare*Refolosire*Reducere”, distribuită gratuit în școlile Sectorului 6 în primăvara anului 2017.
În anul școlar curent, Primăria Sectorului 6 este singura administraţie din Bucureşti care susţine costurile programului pentru 5.000 de elevi. Totodată, plata resursei umane pentru cadrele implicate activ este asigurată tot de Consiliul Local, prin Administraţia Şcolilor Sector 6. În Programul „Școala după școală” sunt înscrise 18 şcoli generale şi 5 licee.

Cookies