FIT CITY

Alianţa medicilor acuză că niciun spital din România NU are condiţii aseptice ridicate

„In primul rand noi ca stat nu avem conditii de a trata marii pacienti arsi si nu am avut niciodata. Nu avem dotari, camere sterile, unitati de arsi. Nu suntem pregatiti cu personal si nu intelegem de ce nu s-a detasat personal de la unitatile spitalicesti din Romania pentru a suplini deficitul din Bucuresti. Iar daca ne cunoastem acest deficit de ce nu s-a cerut ajutor din prima clipa din strainatate? Dotarile nu se rezuma doar la materiale sanitare, e nevoie de conditii aseptice ridicate pe care, din pacate, nici un spital public din Romania nu le are”, se arata intr-un comunicat al Aliantei Medicilor, citat de HotNews.ro.

Bilanţul tragediei din Club Colectiv a ajuns la 47 de morţi. Un rănit a decedat la Spitalul de Arşi

Încă un rănit în incendiul din Club Colectiv a murit, luni seară, la Spitalul de Arşi din Capitală. În acest moment, bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 47 de morţi, după ce tot astăzi jurnalista Teodora Maftei şi-a pierdut viaţa în Israel.

Alianta precizeaza ca intreg personalul medical care se ocupa in aceste zile de pacienti reprezinta „eroii nenumiti” in aceasta tragedie, dar protesteaza fata de „liderii politici informali si formali care au creat confuzie in randul opiniei publice, oameni care nu au facut altceva decat sa stea in fata camerelor de filmat si au facut lobby unor politicieni pentru beneficii vremelnice”.

Potrivit acestei asociatii, „transferurile pacientilor s-au facut doar la insistenta ONG-urilor din Romania, care au pus presiune pe Ministerul Sanatatii si pe managementul spitalelor. Nu a existat niciun fel de intentie din partea guvernantilor de a transfera pacientii sau a cere ajutor. Aproape tot sprijinul a venit prin mobilizarea societatii civile, a cetatenilor romani din diaspora”.

„Faptul ca pacientii au fost bine tratati, cat de bine s-a putut, e meritul personalului care a facut eforturi supraomenesti, fara dotari cu multe ore de munca si care au inceput sa fie epuizati.

Protestam public impotriva ministrului demisionar – Nicolae Banicioiu, Prof. dr. Ioan Lascar, dr. Raed Arafat, Prof dr. Enescu Mircea Dan – care din motive necunoscute noua au incercat sa musamalizeze situatia reala si competenta noastra ca tara”, se mai arata in comunicatul Aliantei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului de Sanatate din Romania.

Incepand de vineri, autoritatile romane au inceput sa ia masuri mai active pentru transportul victimelor incendiului in alte tari.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button