Alianţă anti-PSD. PDL, pentru unificarea Dreptei. MR Ungureanu, discuţii despre asocierea cu PNL

de:
27 mai 2014
0 Afișari
Alianţă anti-PSD. PDL, pentru unificarea Dreptei. MR Ungureanu, discuţii despre asocierea cu PNL

Oficialii PDL s-au întâlnit deja, marţi, pentru a discuta despre posibilitatea formării unei alianţe anti-PSD. Forma acestei alianţe cu PNL nu este deocamdată cunoscută.

În timp ce PSD insistă cu refacerea USL, în cealaltă tabără, liderii formaţiunilor de dreapta visează la unificarea partidelor de Opoziţie şi un candidat unic la prezidenţiale. Potrivit unor surse, liderii PNL iau în calcul inclusiv fuziunea cu PDL. Preşedintele democrat, Vasile Blaga, nu pare însă dispus la astfel de discuţii. A precizat că nu se pune problema unei fuziuni nici cu PNL şi nici cu Mişcarea Populară.

Despre o eventuală fuziune PNL- PDL au vorbit liberalii. Informaţiile au venit, neoficial din tabăra PNL, imediat după ce partidul a anunţat că îşi doreşte să adere la marea familie a Popularilor Europeni din care face parte şi PDL. Zvonurile s-au amplificat după ce s-a aflat că liderii PDL şi PNL, Vasile Blaga şi Crin Antonescu, au avut o discuţie telefonică, scrie realitatea.net. Despre fuziune nu s-a discutat, iar democrat liberalii dau semnale că nu ar fi de acord cu această variantă. Au însă şi o veste bună: PDL nu se va opune aderării liberalilor la grupul popularilor europeni.

Liderul Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, se află la sediul PNL, unde discută cu președintele demisionar al liberalilor, Crin Antonescu, variante de asociere a dreptei în urma scorului înregistrat la alegerile europarlamentare, au declarat pentru MEDIAFAX surse din PNL.

Discuțiile vizează variantele de asociere ale FC cu PNL, pornind de la scorul obținut de partidul lui Ungureanu la alegerile europarlamentare, 2,6%, au relatat sursele citate.

Anterior, într-o declarație remisă MEDIAFAX, președintele Forței Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, arăta că rezultatele alegerilor europarlamentare reprezintă „un dezastru politic” la care au contribuit toți politicienii de dreapta și făcea apel la aceștia să lase deoparte orgoliile și să unifice dreapta.

„România are nevoie de o formațiune politică de dreapta puternică, nesubminată de interesele unuia sau altuia. Mai important decât persoana celui care va candida în toamnă este programul pe care dreapta îl va prezenta poporului român. Suntem datori să punem deoparte tot ce ne desparte. Cine nu va face acest lucru va fi vinovat pentru eșecul de la prezidențiale și pentru capitularea dreptei în următorii zece ani”, declara Ungureanu.

Elena Udrea susține, într-o postare pe Facebook, că partidele de centru-dreapta nu se vor uni, deoarece „sunt prea mari resentimentele personale ale liderilor și prea slabe caracterele”, ea susținând că se va putea face doar o înțelegere punctuală pentru turul al doilea al prezidențialelor.

Cookies