ARD își lansează candidații pentru alegerile parlamentare, la Opera Română, luni

de:
05 nov. 2012
0 afișări
ARD își lansează candidații pentru alegerile parlamentare, la Opera Română, luni

Presedintele Partidului Forta Civica (PFC), Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat vinerea trecuta ca lansarea candidatilor ARD (PDL, PNTCD, PFC) la parlamentare nu va fi una „de tip nord-coreean”, iar despre posibile aliante post-electorale a spus ca ARD „nu va bate palma cu extremismul politic”, scrie hotnews.ro.

Pe listele ARD la parlamentare se regasesc 394 de candidati proveniti de la PDL, 26 de la PNTCD si 32 de la Forta Civica. Candidatii au fost evaluati de o Comisie de etica iar cei trei co-presedinti ai ARD au luat decizia politica.

Avocatul Gabriel Biris, vicepresedintele Forţei Civice a furat startul campaniei electorale. Alegătorii din Colegiul 3 Camera Deputaților, Sectorul 1, au primit deja pliante de la Gabriel Biriș, avocatul care candidează din partea ARD fix în același colegiu. Gabriel Biriș se va confrunta cu Ludovic Orban, din partea USL.

Secretarul general al PDL Gheorghe Flutur declara lunea trecuta ca „din cele peste 500 de dosare care au fost la verificare, doar un procent de 7% a fost pus in discutia Comisiei de integritate cu semne de intrebare.”

Cat priveste scorul electoral, cei trei co-presedinti ai ARD au afirmat in mai multe randuri ca alianta de centru-dreapta si-a fixat ca tinta obtinerea unui procent de 30% din voturile exprimate la scrutinul din 9 decembrie.

Liderii ARD vor candida in colegii din afara Capitalei: Vasile Blaga (PDL) intr-un colegiu din Timis, Mihai Razvan Ungureanu (PFC) intr-un colegiu din Arad si Aurelian Pavelescu (PNTCD) intr-un colegiu din Valcea. Blaga a explicat saptamana trecuta, la TVR, ca decizia sa de candida intr-un colegiu din judetul Timis era luata de acum cateva luni si tine nu de o fuga din fata electoratului bucurestean, ci de o strategie a aliantei de centru-dreapta de a maximiza potentialul electoral in fiecare regiune a tarii.

Pe listele ARD se mai regasesc Anca Boagiu, Gabriel Berca, Traian Igas, Claudia Boghicevici, Elena Udrea, Radu F.Alexandru, Gheorghe Ialomiteanu, Roberta Anastase, Ioan Oltean, Alexandru Nazare, Cezar Preda, Stelian Fuia, Daniel Buda, Petru Calian, Bogdan Cantaragiu, Mircea Toader, Sulfina Barbu, Mihaela Sandru, Mihai Stanisoara, Gheorghe Flutur, Cristian Boureanu, Vasile Gherasim, Theodor Paleologu. 

Totodata, din partea PDL pe listele ARD se regasesc Teodor Baconschi, Gheorghe Seculici, Adrian Papahagi, Alin Tise, Mircia Muntean, Gheorghe Udriste, Cristina Traila, Nicolae Ivaschescu, Marian Zlotea.

Citeşte şi Nouă din candidaţii USL şi ARD la Bucureşti nu au domiciliul în Capitală. Vezi aici ce candidat ARD din Bucureşti are două case la Hollywood. 

Cookies