ALGERI BUCUREŞTI. UNPR îşi va anunţa candidatul la Primăria Capitalei în două săptămâni

de:
15 mart. 2016
0 Afișari
ALGERI BUCUREŞTI. UNPR îşi va anunţa candidatul la Primăria Capitalei în două săptămâni

ALEGERI BUCUREŞTI. „Am precizat, atunci, la Comitetul Naţional Executiv, că au fost câteva voci în cadrul şedinţei respective, dar nu s-a luat o hotărâre la nivelul partidului în legătură cu acest lucru (…) nu ştiu, dar în transparenţa necesară ar trebui să spunem că au fost 2-3 voci în partid care au aruncat şi această problemă, dar, repet, nu am luat o hotărâre în cadrul acelei şedinţe cu privire la două tururi. (…) Nu există o poziţie majoritară în partid pentru două tururi. Au fost câteva voci care au cerut acest lucru„, a declarat Neculai Onţanu, după şedinţa BPN a UNPR, citat de Mediafax.

Preşedintele interimar al UNPR a precizat că a avut o întâlnire cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în care s-a consolidat protocolul dintre cele două partide (protocolul prevede obligaţia UNPR de a nu vota modificarea legislaţiei în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin-n.r).

Am avut o discuţie cinstită în legătură cu protocolul de colaborare dintre PSD şi UNPR şi văd că ne ţinem de cuvânt, iar ăsta este un lucru foarte bun (…) Am mai avut, avem în continuare. Suntem în cadrul unui protocol de colaborare, un protocol care, zicem noi, că merge bine, înţelegerile sunt bune la nivel parlamentar, grupurile noastre parlamentare colaborează bine cu grupurile parlamentare ale PSD, aşa cum ne-am angajat de la bun început în cadrul acestui protocol de colaborare”, a mai spus Onţanu.

ALEGERI BUCUREŞTI.  Onţanu a ţinut să precizeze că, în ciuda relaţiei consolidate cu PSD, la nivelul Capitalei, UNPR va merge independent de PSD în alegerile locale.

Noi vom anunţa candidatul UNPR la primăria Capitalei în două săptămâni (…) La nivel de sector, joi vom avea o primă hotărâre cu propunerile de candidaţi pentru primăriile de sector, urmând ca ele să fie validate într-o şedinţă a BPN”, a mai spus Onţanu.

Neculai Onţanu declara, la începutul lunii, că partidul ar putea vota legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, afirmând că există o anumită neîncredere în partenerii de alianţă, PSD, din cauza unor declaraţii făcute recent.

„Au fost exprimate poziţii în care UNPR ar putea să susţină alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Există o anumită neîncredere în partenerii noştri din alianţă dată şi de declaraţii recente ale unor lideri ai PSD”, a afirmat Onţanu, după şedinţa conducerii UNPR.

ALEGERI BUCUREŞTI.  Preşedintele interimar al UNPR, Neculai Onţanu, susţine că plecările din UNPR sunt benefice pentru partid, pentru că ar reprezenta o acţiune „de salubrizare” şi scad presiunea asupra partidului pentru listele la alegerile parlamentare din toamnă.

„Radu Stroe este un alergător, nu? Este momentul în care scade presiunea şi pe noi în ceea priveşte asigurarea locurilor de parlamentar în toamnă. Este un lucru bun, nu este un lucru rău (…) UNPR nu este în degringoladă şi UNPR nu se confundă cu unul, doi, trei deputaţi sau senatori. Este un partid cu structuri puternice în toate judeţele ţării şi îşi continuă activitatea”, a declarat Onţanu.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie şi alte plecări în perioada următoare, Onţanu a spus că este posibil, că „este o acţiune de salubrizare necesară”. Pe de altă parte, el şi a susţinut că parlamentarii UNPR pleacă la PSD pentru că „mergem în aceeaşi echipă”.

După demisia lui Gabriel Oprea, UNPR a pierdut şapte deputaţi şi un senator. Ultimele două plecări s-au înregistrat, luni, atunci când Radu Stroe a anunţat că trece la PSD, în timp ce senatorul Constantin Popa a devenit independent.

Cookies