Alexandru Rafila: Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) devine obligatoriu

08 dec. 2021
309 Afișari
Alexandru Rafila: Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) devine obligatoriu
Alexandru Rafila: Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) devine obligatoriu

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu la intrarea în România, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu în toată Uniunea Europeană și va fi implementat în România până la data de 20 decembrie, a fost anunțul complet al ministrului Sănătăţii.

Alexandru Rafila a declarat, miercuri, înaintea şedinţei de Guvern, că la reuniunea miniştrilor sănătăţii din Uniunea Europeană, dincolo de îngrijorarea legată de noua tulpină – Omicron -, statelor membre li s-a recomandat intensificarea campaniilor de vaccinare şi introducerea formularului de localizare a pasagerilor, relatează Mediafax.

„Va deveni obligatoriu în cadrul Uniunii Europene şi noi vom operaţionaliza acest lucru până la data de 20 decembrie”, afirmă Rafila.

Raed Arafat a anunțat încă de duminică că se va introduce un „passager locator form” (PLF) pentru ca autoritățile să poată vedea mai ușor unde se află o persoană infectată pentru a se stabili persoanele cu care a intrat în contact.

„Formularul PLF va fi obligatoriu, trebuie completat de către toți cei care intră în țară”, a subliniat Raed Arafat.

Reguli noi la intrarea în România, din 10 decembrie: Test PCR și carantină pentru nevaccinați

Autoritățile au anunțat duminică o serie de măsuri pentru a limita răspândirea variantei Omicron în România, după ce au fost confirmate primele două cazuri. Măsurile intră în vigoare de vineri, 10 decembrie.

Românii și cetățenii europeni care vin din țări din afara UE trebuie să aibă un test negativ PCR pentru COVID-19, făcut cu 48 de ore înainte. Măsura este valabilă și pentru cei vaccinați. Persoanele nevaccinate intră în carantină pentru 10 zile.

Cetățenii europeni care vin din state UE vor prezenta certificatul verde care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte. Persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boală care vin din state UE aflate în zona roșie de risc epidemiologic vor fi carantinate 14 zile.

 

Cookies