Alexandru Rafila avertizează cu privire la al patrulea val COVID: Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă

25 mai 2021
176 afișări
Alexandru Rafila avertizează cu privire la al patrulea val COVID: Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală de 30-40% la toamnă

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că festivismul legat de performanțele campaniei de vaccinare îi determină pe oameni să creadă că lucrurile au revenit la normal, chiar dacă nu este asa. Doctorul spune că nu este exclus să asistăm la apariția unui nou val al pandemiei de Covid-19, chiar și în cazul în care la toamnă vor fi 30-40% dintre români vaccinați. 

Alexandru Rafila a vorbit, luni seară, într-o intervenție telefonică la Digi24, despre un posibil val patru al pandemiei.

Eu de la început am zis că nu trebuie să facem pariuri pe cifre și termene, trebuia să păstrăm cadența vaccinărilor

Rafila consideră că festivismul nu ajută campania de vaccinare. Mai mult,  în mediul rural trebuie realizat un parteneriat cu autoritățile locale. Deputatul PSD a mai explicat că modul în care decurge campania de vaccinare este foarte important în condițiile în care la toamnă ar putea să apară un nou val al pandemiei.

Al patrulea val al pandemiei

„În mediul rural trebuie insistat și găsit parteneriatul cu autoritățile locale, tot acest festivism legat de performanțele campaniei descurajează oamenii care cred că am intrat în normal. Chiar dacă vom avea acoperire vaccinală la toamnă de 30-40%, s-ar putea să asistăm la un val, care sper eu să fie mic, dar nu putem exclude nici un scenariu, nu trebuie să excludem mutațiile”, a spus Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

Alexandru Rafila a vorbit și despre a treia doză a vaccinului împotriva coronavirusului.

„Comisarul pentru sănătate, într-un răspuns pentru Parlament, a spus că în prezent nu există nicio recomandare pentru a treia doză, nu se exclude necesitatea pe viitor”, a precizat Rafila.

Cookies