ȘTIRI

Alexandru Nazare, întâlnire cu oficiali ai Reprezentanţei Comisiei Europene privind operaţionalizarea Centrului Cyber de la București

Ministrul Finanţelor Publice, Alexandru Nazare, s-a întâlnit, luni, cu oficiali ai Reprezentanţei Comisiei Europene pe tema PNRR şi a operaţionalizării Centrului Cyber. Nazare anunţă că una dintre priorităţile sale este digitalizarea, fiind creat un grup de lucru care analizează toate proiectele depuse. De asemenea, se fac progrese în ceea ce priveşte Centrul Cyber.

”Am avut o întrevedere astăzi cu Şeful interimar al Reprezentanţei Comisiei Europene, Dl. István Jakab şi cu Dna. Carmen Mărcuş, Consilier economic al RCE, unde am dezbătut teme legate de PNRR şi operaţionalizarea centrului Cyber la Bucureşti. Aşa cum am anunţat la început de mandat, una dintre priorităţile mele o reprezintă reforma administraţiei fiscale, în special în zona digitalizării. De aceea am creat un grup de lucru pentru analiza şi prioritizarea tuturor proiectelor propuse, precum şi pentru evaluarea costurilor aferente”, a transmis, luni, Alexanru Nazare.

Acesta a precizat că s-a bucurat de aprecierile reprezentanţilor CE în România, referitoare la buna colaborare, la nivel tehnic, între Ministerul de Finanţe şi Comisia Europeană, în contextul consultărilor privind PNRR.

”Asta demonstrează că avem o viziune integrată în privinţa planului de reforme”, a mai declarat ministrul.

Nazare a explicat că, în ceea ce priveşte centrul Cyber, ”România este pregătită pentru începerea operaţionalizării încă de la finalul anului trecut, acesta fiind şi unul dintre motivele pentru care am câştigat în faţa unor state cu resurse mult mai mari”.

”Ministerul Finanţelor va coordona grupul de lucru inter-ministerial responsabil cu operaţionalizarea centrului Cyber la Bucureşti, conform memorandumului aprobat de Guvern la începutul anului. Facem progrese, avem în discuţie un roadmap şi mă voi asigura că ducem la bun sfârşit ceea ce am început”, a mai transmis ministrul Finanţelor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button