Alexandru Costandachi, alias Justițiarul de Berceni, monitorizat de poliție prin brățară electronică, pentru cinci zile. Ordin de protecție pe numele său

26 nov. 2022
250 afișări
Alexandru Costandachi, alias Justițiarul de Berceni, monitorizat de poliție prin brățară electronică, pentru cinci zile. Ordin de protecție pe numele său

Alexandru Costandachi, cunoscut pe internet drept Justițiarul de Berceni, va fi monitorizat timp de cinci zile prin brățara electronică pentru agresori, au confirmat surse din Poliția Capitalei pentru Libertatea, după ce acesta a postat o imagine pe contul său de Instagram.

Captură foto Instagram Justițiarul de Berceni/Libertatea

Fosta sa parteneră Diana a dezvăluit publicației că a depus plângere împotriva lui încă de acum doi ani. Ea a fost rechemată la poliție vineri dimineață.

„Am făcut plângere după ce am primit amenințarea cu arma și cu decapitarea și am zis că suspectez că ar putea fi fostul meu. M-au sunat de dimineață, să merg să completez un formular, să vedem dacă e risc iminent. Am răspuns la întrebările dintr-un chestionar și a ieșit că e risc iminent”, a povestit ea pentru Libertatea.

Justițiarul nu se poate apropia de ea la o distanță mai mică de 200 de metri

Telefonul pe care funcționează sistemul de monitorizare și care este conectat la brățara electronică montată pe glezna lui Alexandru Constandachi.

După patru ore petrecute la Secția 11, tânăra a obținut ordin de protecție pentru cinci zile. Ordinul a venit la pachet cu sistemul de monitorizare pentru agresor, adică o brățară electronică pentru Alexandru Constandachi. Asta înseamnă că bărbatul nu se poate apropia de ea. Dacă el vine la o distanță mai mică de 200 de metri, tânăra este avertizată pe telefon, la fel și poliția.

După cele cinci zile în care este valabil ordinul obținut astăzi, Diana va trebui să meargă în instanță, pentru a cere prelungirea lui.

„Cine vrea să se apropie de ea? Eu vreau să fug de ea” Alexandru Costandachi a postat în cursul zilei de vineri pe rețelele sociale o poză în care expune brățara electronică.

„E o chestie administrativă, nu este o chestie penală”, a spus el. „Cine vrea să se apropie de ea? Eu vreau să fug e ea”, a adăugat el, referindu-se la faptul că ordinul de protecție obținut de Diana îi interzice să se apropie de ea la mai mult de 200 de metri.

Libertatea a scris despre cum Alexandru Constandachi și-a hărțuit mai multe foste partenere. Una dintre ele, Diana, a depus încă de acum doi ani plângere împotriva lui, după sute de apeluri, mesaje și e-mailuri trimise săptămâni la rând și după mai multe vizite la ea la apartament, uneori chiar în toiul nopții.

Sistemul de monitorizare prin brățări electronice pentru agresori funcționează deocamdată în cadrul unui proiect-pilot, în București, Iași, Vrancea și Mureș. În total vor fi utilizate 964 de kituri de monitorizare.

Îți recomandăm și:

FOTO: facebook Justițiarul de Berceni, 19 noiembrie 2022
Cookies