ȘTIRI

Alexander Robotnick, DJ-ul de 61 de ani, vine la Street Delivery

Nu e niciodată prea târziu să faci ce-ţi place. Alexander Robotnick are 61 de ani şi este DJ de aproape un deceniu. El vorbeşte despre viaţa, muzica lui şi petrecerea de la Bucureşti într-un scurt interviu acordat 4Play şi VeiozaArte (VEZI AICI INTERVIUL)

1983: În singurătatea studioului său din Florenţa, Maurizio Dami lucra la o melodie cu gândul să mai facă nişte bani. Auzise de la cineva că o piesă electro-dance de rahat poate să vândă pe puţin 10.000 de discuri. Aşa că a făcut ‘Problèmes d’Amour’ şi şi-a zis Alexander Robotnick. Nu era prea mulţumit de calitatea tehnică a piesei şi nici de faptul că habar n-avea engleză. În mod ironic, a vândut chiar 10.000 de discuri, aşa că Robotnick a considerat-o de rahat şi a renunţat la visurile sale electronice.

Flash forward 20 de ani: Căutându-şi numele pe net, Robotnick descoperă cu mirare că ‘Problèmes d’Amour’ influenţase zeci de artişti de succes şi era deja considerată o piesă-cult a muzicii de dans. Cele 10.000 de discuri se vânduseră mai ales în SUA şi UK. Cineva l-a întrebat dacă mai e încă DJ. Deşi nu performase niciodată până atunci un DJ set, Robotnick a hotărât să zică da. A ieşit din casă şi şi-a cumpărat primul laptop. Avea 53 de ani.

De-a lungul carierei sale care se întinde pe mai bine de patru decenii, Robotnick a experimentat jazz, cabaret, muzică de teatru şi film, instalaţii video, world music, întorcându-se până la urmă la muzica electronică. Artist neobosit, mereu curios de evoluţiile actuale ale sunetului, Robotnick îi cunoaşte pe propria piele trecutul.

http://soundcloud.com/alexander-robotnick
http://www.myspace.com/aeromaschine
http://surround-around-sound.blogspot.com/

Brăţările pot fi cumpărate cu 15 lei pe str. Arthur Verona la standurile Street Delivery (vineri 10 şi sâmbătă 11 iunie) sau cu 20 de lei direct la Club Berlin (în noaptea evenimentului). FB event: http://www.facebook.com/event.php?eid=105447619546303.
Organizat de 4Play şi VeiozaArte. Susţinut de Street Delivery şi Radio Guerrilla. Provoked by Grolsch.
Parteneri media: Realitatea.net, Voxpublica, B365.ro, şapte Seri, Feeder, Vice, Ginger Group.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button