Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod galben și un cod portocaliu de ploi torențiale, valabil pentru aproape toată România. În București, vom avea parte de caniculă, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius.
Meteorologii au emis prognoza specială pentru Capitală, valabilă în perioada 6 iulie 2023, ora 12:00 – 7 iulie 2023, ora 10:00. ANM informează să bucureștenii vor avea parte de vreme caniculară în acest interval.
Vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși la amiază pragul critic de 80 de unități.
Maxima termică pe care o va arăta astăzi mercurul din termometre este de 35 de grade Celsius, iar cerul va fi variabil. În ceea ce privește minima termică a zilei, ANM a transmis că aceasta va fi de 18-20 de grade Celsius.
De asemenea, meteorologii ne anunță că, pe timp de noapte, este posibil să avem parte de:
Informațiile prezentate mai sus pot suferi modificări, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteo.
ANM a emis două coduri ce vizează mare parte din România. Este vorba despre un Cod Galben – instabilitate atmosferică, și un Cod Portocaliu – instabilitate atmosferică accentuată.
Codul Galben
Este valabil în intervalul 6 iulie 2023, ora 12:00 – 7 iulie 2023, ora 10:00. Acesta va afecta următoarele zone: Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, Moldova, precum vestul și nordul Munteniei.
ANM a informat:
Se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.
Codul Portocaliu
Este valabil în intervalul 6 iulie 2023, ora 14:00 – 7 iulie 2023, ora 02:00. Acesta va afecta: zona de munte, sudul Banatului, nordul Crișanei, Maramureș, vestul și estul Transilvaniei, centrul Moldovei, precum și vestul Olteniei.
ANM a informat:
Se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină de medii dimensiuni, iar în intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…70 l/mp.