ALERTĂ | Zeci de intervenții ISU în București și Ilfov, din cauza vântului. Au căzut copaci, stâlpi și un semafor, mai multe mașini au fost avariate

04 apr. 2023
317 Afișari
ALERTĂ | Zeci de intervenții ISU în București și Ilfov, din cauza vântului. Au căzut copaci, stâlpi și un semafor, mai multe mașini au fost avariate
ALERTĂ | Zeci de intervenții ISU în București și Ilfov, din cauza vântului. Au căzut copaci, stâlpi și un semafor, mai multe mașini au fost avariate. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Vremea nu a fost favorabilă noaptea trecută în București. Pe durata codului galben, mai mulți copaci și elemente de construcție au căzut și a fost nevoie de intervenții din partea Institutului Național de Urgență București-Ilfov.

Au fost avariate 8 autoturisme din cauza fenomenelor meteorologice

Un administrator al paginii „Info Trafic București și Ilfov” a anunțat situația statistică a intervențiilor ISU B-IF, ca urmare a evenimentelor meteorologice de noaptea trecută.

Din cauza codului galben de ploi și intensificări ale vântului, ISU B-IF a gestionat 23 de intervenții( 20 în București și 3 în Ilfov).

Intervențiile au fost pentru îndepărtarea a 15 copaci, 5 elemente de construcție, 2 stâlpi și un semafor.

Unii copaci au căzut în Prelungirea Ghencea, numărul 30.

Copaci căzuți Prelungirea Ghencea
Copaci căzuți Prelungirea Ghencea. Sursa foto: Info Trafic București și Ilfov

Au fost avariate 8 autoturisme, însă nu sunt victime.

Situație statistică ora 06:00
Ca urmare a fenomenelor meteo, pe durata codului galben, ISU B-IF a gestionat 23 de intervenții ( 20 în București și 3 în Ilfov) pentru îndepărtarea a 15 copaci, 5 elemente de construcție, 2 stâlpi si 1 semafor.
Au fost avariate 8 autoturisme.
Nu sunt victime.” a anunțat un administrator Info Trafic București și Ilfov

De dimineață, aveau loc operațiuni de îndepărtarea copacilor căzuți pe străzile Anastasiu Constantin, Roșia Montana, Arhitect Hârjeu și Aleea Sălaj din București.

Avertizările meteorologice de vânt puternic sunt în vigoare până la ora 10, iar pompierii stau în alertă cel puțin până atunci, conform Antena 3 CNN.

Care este intervalul orar al codului galben din București

Administrația Națională de Meteorologie- ANM a emis o avertizare meteo de tip cod galben, ce vizează Municipiul București.

Avertizarea meteo este valabilă în intervalul 3 aprilie, ora 23:00 – 5 aprilie, ora 10:00.

Fenomenele vizate sunt: cantități însemnate de precipitații, ninsori și intensificări ale vântului, vreme deosebit de rece.

ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală, valabilă în intervalul 3 aprilie, ora 23:00 – 5 aprilie, ora 10:00.

În București, vremea va fi închisă și se va răci accentuat. Temporar va ploua însemnat cantitativ (15 – 25 l/mp), iar vântul se va intensifica. Rafalele vor atinge viteze de 55 – 65 km/h. Marți, 4 aprilie, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 3 – 5 grade Celsius.

Cod portocaliu de ninsori în România

Meteorologii au emis și o avertizare de tip cod portocaliu de ninsori abundente, valabilă până marți, 4 aprilie, ora 22:00. Zonele afectate: Carpații Meridionali și sudul Carpaților Orientali în special la altitudini de peste 1400 metri.

Zeci de utilaje de deszăpezire au intervenit pe șoselele din centrul României, în noaptea de luni spre marți. Cele mai afectate județe au fost Brașov și Harghita.

Potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, s-a acționat cu 39 de utilaje și s-au răspândit 250 de tone de material antiderapant începând de luni, la ora 17.00 până marți, la ora 7.00.

Te-ar putea interesa și:

Cookies