ALERTĂ | Un polițist din București, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Ar fi luat 300.000 de euro ca să „rezolve un dosar”

02 mart. 2023
346 afișări
ALERTĂ | Un polițist din București, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Ar fi luat 300.000 de euro ca să
ALERTĂ | Un polițist din București, reținut de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Ar fi luat 300.000 de euro ca să "rezolve un dosar”. Imagine simbol: Unsplash

Un polițist din București a fost reținut, în urma acuzației de luare de mită. Bărbatul ar fi cerut suma de 300.000 de euro, în schimbul promisiunii de a rezolva un dosar.

De asemenea, polițistul n-ar fi lucrat singur. Se presupune că a avut și un „intermediar” căruia i-ar fi dat 100.000 de euro din suma primită.

Polițistul acuzat a fost reținut pentru 24 de ore

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, începând cu data de 1 martie 2023:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 01 martie 2023, a inculpatului.”

Agentul de poliție a fost acuzat de comiterea infracțiunilor de:

  • luare de mită
  • trafic de influență
  • folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor există probe care arată că polițistul a săvârșit infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare a sumei de 300.000 euro, anunță DNA:

În perioada 28 septembrie – 30 decembrie 2022, inculpatul (…), în calitate de lucrător de poliție judiciară delegat să efectueze activități de urmărire penală într-un dosar aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ar fi pretins de la o persoană vizată în cauza respectivă, pentru săvârșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală și delapidare, suma de 300.000 euro (200.000 euro pentru sine și 100.000 euro pentru un intermediar).

Ce promisiuni ar fi făcut polițistul în schimbul „mitei”

Conform Antena 3 CNN, suma de 300.000 de euro ar fi fost pretinsă de inculpat, în schimbul promisiunii că:

  • acesta ar face cercetări într-un anume sens, astfel încât prejudiciul să fie stabilit într-un cuantum redus precum și pentru a propune o soluție de clasare în cazul infracțiunii de evaziune fiscală
  •  acesta ar interveni la procurorul de caz (asupra căruia a lăsat să se înțeleagă că ar avea influență) astfel încât acesta din urmă să dispună soluția clasării pentru infracțiunea de evaziune fiscală și să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției cu persoana vizată pentru infracțiunea de delapidare.
  • acesta ar fi transmis informații nedestinate publicității din dosarul respectiv, dar și cum se vor derula cercetările în continuare

La data de 02 martie 2023, polițistul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Te-ar putea interesa și:

Cookies