ALERTĂ | Un copac s-a prăbușit peste o bancă din parcul IOR și a rănit o femeie care stătea la umbra lui

19 iun. 2023
251 afișări
ALERTĂ | Un copac s-a prăbușit peste o bancă din parcul IOR și a rănit o femeie care stătea la umbra lui
ALERTĂ | Un copac s-a prăbușit peste o bancă din parcul IOR și a rănit o femeie | Sursa foto: screenshot A3-CNN

Un copac s-a prăbușit peste o bancă din parcul IOR din București și a rănit o femeie care se stătea acolo, la umbra arborelui.

Femeia, în vârstă de 82 de ani, a fost scoasă de sub trunchiul și crengile copacului înainte ca echipajele de salvare din cadrul inspectoratului pentru Situaţii de Urgență Bucureşti Ilfov să ajungă la faţa locului, scrie News.ro

Când au ajuns salvatoii, femeia era conștientă și a fost transportată de urgență la Spitalul Florasca.

București, orașul în care cad copaci la fiecare furtună

În București, nu există episod meteo mai furtunos fără măcar un copac rupt și doborât de vânt. Este orașul în care ploile de vară indundă străzi și bulevarde și rafalele de vânt pun pomi la pîmânt. Uneori, cad peste mașini, alteori, peste oameni.

Dar copaci cad în București și fără să-i zgâlțâie vântul. Pot pica, pur și simplu, din senin.

Dacă te prinde furtuna în parc, pericolele pot fi realmente uriașe. Unul dintre cele mai grave incidente s-a înregistrat vara trecută, când un copac uriaș a căzut lângă un loc de joacă din Parcul Cișmigiu și doar prin minune niciun copil nu a fost rănit.

Și-atunci, se naște, în mod firesc, întrebarea…

„De ce cad arborii cu atâta ușurință în București?”

Copacii cad în București la prima furtună din câteva motive mari. În primul rând, fiindcă rădăcinile le-au fost tăiate de-a lungul anilor, în timpul lucrărilor edilitare, după cum explica, pentru Hotnews, Diana Culescu, peisagist și vicepreședintele Asociației Peisagiștilor din România, filiala București-Ilfov,.

Apoi, momentele de toaletare excesivă au, la rându-le, același efect.

Și toate acestea în condițiile în care nu există o evidență reală și actualizată a arborilor și a stării lor.

Așa-numitul Registru Verde de la Primăria Capitalei, o bază de date în care se adună aceste informații despre starea copacilor din București, există în teorie, dar nu a fost actualizat de prea mult timp. Practic, e ca și cum n-ar exista.

 

Cookies