ALERTĂ | Un copac imens a căzut pe o mașină și pe o casă din Sectorul 1 al Capitalei. Autoturism avariat, gard distrus, trafic blocat

17 mai 2023
721 Afișari
ALERTĂ | Un copac imens a căzut pe o mașină și pe o casă din Sectorul 1 al Capitalei. Autoturism avariat, gard distrus, trafic blocat
ALERTĂ | Un copac imens a căzut pe o mașină și pe o casă din Sectorul 1 al Capitalei. Autoturism avariat, gard distrus, trafic blocat. Sursa foto: Facebook/ Info Trafic București și Ilfov

Un copac imens a căzut pe o mașină și pe o casă, pe Strada Costache Sibiceanu din Sectorul 1 al Capitalei.

Traficul este blocat în zona respectivă

Din cauza copacului căzut, traficul este blocat, iar șoferii nu mai au cum să treacă pe Strada Costache Sibiceanu. Un bucureștean a postat imaginea cu pomul pe pagina de Facebook „Info Trafic București și Ilfov”, însă nu a oferit detalii.

În imagine se observă un copac imens rupt de la rădăcină și căzut pe toată stradă. Pare că mașina este avariată frontal. Vârful copacului a căzut pe o casă de pe strada respectivă, iar gardul pare că a fost distrus.

Nu se cunoaște deocamdată cauza evenimentului, dar un factor poate fi vremea nefavorabilă din București.

De ce cad copaci în București la fiecare furtună

Când e câte o furtună mai serioasă în București, cad copaci. Un incident destul de grav a avut loc în luna iunie a anului trecut, când un copac uriaș a căzut lângă un loc de joacă din Parcul Cișmigiu. Din fericire, însă, niciun copil nu a fost rănit, potrivit HotNews.

Unii copaci cad din cauză că le-au fost tăiate rădăcinile în cadrul lucrărilor edilitare sau pentru că au fost toaletați excesiv.

Diana Culescu, peisagist și vicepreședintele Asociației Peisagiștilor din România, filiala București-Ilfov a explicat pentru HotNews motivele pentu care cad copacii.

Ea spune că evidența arborilor și starea lor trebuie ținută în Registrul Verde, un document pe care Primăria Capitalei îl are, dar nu a fost actualizat de mulți ani, iar inspectorii să urmărească în mod constant copacii cu probleme și să îi înlăture atunci când sunt semne că vor cădea. Dar, din păcate, aceste lucruri nu prea se întâmplă.

O altă problemă este cu speciile plantate, spune Diana Culescu. De exemplu, platanul este o specie nepotrivită deoarece are mulți dăunători, iar crengile se rup foarte ușor. În alte capitale nu se mai plantează, însă la noi au apărut cu miile, primarii având o preferință pentru acest arbore.

Te-ar putea interesa și:

Cookies