ALERTĂ | Un bărbat s-a aruncat de la etajul 9 al unui bloc din București, în zona Dorobanți

30 mai 2022
47881 Afișari
ALERTĂ | Un bărbat s-a aruncat de la etajul 9 al unui bloc din București, în zona Dorobanți
Un bărbat d-a aruncat de la etaj în București | Sursa foto: captura video Antena3

UPDATE: Bărbatul a murit.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani s-a aruncat de la etaj în București, în zona Dorobanți, transmite televiziunea Antena3. Salvatorii și negociatorii erau la fața locului, dar nu l-au putut convinge să nu sară. Bărbatul a stat pe pervaz aproximativ o oră.

ȘTIRE îN CURS DE ACTUALIZARE

Sinuciderea, o dramă în cifre

În fiecare an, în lume, se înregistrează aproximativ un milion de decese prin suicid. Asta înseamnă că, la fiecare 40 de secunde, un om își pune capăt vieții. Pentru fiecare dintre aceste persoane, alte 20 încearcă să se sinucidă.

De asemenea, sinuciderea ocupă locul doi în rândul cauzelor morţii la adolescenţi şi tineri. În România, în fiecare an, se înregistrează aproximativ 13 decese prin sinucidere la 100 000 locuitori. Astfel, sinuciderea este pe locul trei în ierarhia circumstanţelor de moarte violentă.

OMS atrage atenția că sinuciderea este o problemă gravă de sănătate publică. Fiecare sinucidere este o tragedie care afectează puternic familiile și comunitățile și are efecte de lungă durată asupra oamenilor lăsați în urmă. Sinuciderea se întinde pe granițele socio-economice, rasă, sex și vârstă și are loc pe toată durata vieții, explică Organizația Mondială a Sănătății într-un raport pe această temă.

Cu toate acestea, sinuciderile pot fi prevenite. dar este nevoie de  intervenție timpurie și oportună, bazată pe analize. Adesea, aceste intervenții au costuri reduse, dacă au loc în cadrul unor programe naționale.

 

 

 

Cookies