Alertă! Un bărbat din Gorj, primul caz de coronavirus confirmat în România

de:
27 feb. 2020
0 Afișari
Alertă! Un bărbat din Gorj, primul caz de coronavirus confirmat în România

 Ministrul Victor Costache a precizat că bărbatul la care s-a confirmat infectarea cu coronavrus a fost la vănătoare cu italianul confirmat la Rimini şi a fost izolat de două zile la domiciliu

„Este transportat în condiţii de maximă siguranţă şi va fi sptalizat în unitatea de maximă siguranţă din România”, a mai spus Costache.

Pacientul va ajunge la Bucureşti în următoarele patru-cinci ore, iar autorităţile vor face o anchetă epidemiologică extinsă în zonă pentru a determina toate persoanele cu care a intrat în contact.

Ministrul Sănătăţii şi şeful DSU au precizat că pacientul poate deveni simptomatic, întrucât nu se poate precizat evoluţia ulterioară a cazului. Cei doi au făcut din nou apel la calm.

„Rolul nostru este pentru limitarea răspândirii. Încercăm să găsim toţi contacţii”, a mai spus Raed Arafat.

„Suntem în măsură să vă anunţăm că în urma testării persoanelor din judeţul Gorj, avem primul caz de inectare cu COVID 19. Bărbatul este dintr-o localitate din judeţul Gorj. Starea bărbatului este bună, nu manifestă simptome şi nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem 33 de teste din acea zonă”, a anunţat, miercuri seară, Victor Costache.

Acesta a precizat că bărbatul va fi trasnsportat la Bucureşti. La rândul său, şeful DSU Raed Arafat a precizat că în casa în care locuieşte bărbatul mai sunt şapte persoane, dar testele acestora sunt negative. Toate persoanele respective au fost însă izolate la domiciliu şi sunt sub pază. Li se asigură tot ce au nevoie, dar nu au voie să iasă din casă

„Să nu o luaţi că sunt puşi şi sub sechestru. Este şi o protecţie pentru ei. Rămân acasă, vecinii trebuie să înţeleagă că nu au cum să-i afecteze”, a spus Arafat.

Acesta a refuzat să precizeze vârsta pacientului şi dacă mai suferă de alte boli, dar a menţionat că a intrat n contact direct cu cetăţeanul italian.

Cookies