ALERTĂ | Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni din București. Aeronava ar fi avut scurgeri de combustibil

08 sept. 2023
345 afișări
ALERTĂ | Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni din București. Aeronava ar fi avut scurgeri de combustibil
ALERTĂ | Un avion a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni din București. Aeronava ar fi avut scurgeri de combustibil. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Este alertă pe Aeroportul Henri Coandă din București. Un avion a avut scurgeri de combustibil și a fost nevoit să aterizeze de urgență.

Aeronava a aterizat în siguranță

Potrivit Antena 3 CNN, un avion care aparține companiei Tailwind Airlines a avut o scurgere de combustibil și a trebuit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni.

Avionul a plecat din Antalya și se îndrepta spre Praga.

Piloții au semnalat, în jurul orei 07:00, o pierdere de combustibil și au cerut aterizarea de urgență pe pista Aeroportului Henri Coandă.

Reprezentanții aeroportului au eliberat rapid o pistă, iar echipajele de pompieri au format rapid un dispozitiv pe pista aeroportului, o procedură care ese obligatorie în situații de urgență.

În cele din urmă, avionul a aterizat în siguranță și a fost escortat în afara pistei.

Potrivit G4Media, aeronava avea la bord 112 pasageri și 6 membrii de echipaj.

Pomperii au făcut o inspecție a avionului, însă, scurgerea de combustibil nu a fost confirmată.

Mecanicii vor verifica instrumentele de bord și vor stabili acțiunile următoare.

La ora 07:28, aeronava a aterizat în siguranţă și urmează să își continue zborul către Praga, după verificările tehnice. Traficul aerian pe aeroport s-a desfășurat în condiţii normale, fără nicio problemă, datorită profesionaliștilor Companiei Naționale Aeroporturi București, ale căror expertiză și eficiență în domeniu sunt recunoscute la nivel internațional de către toți marii operatori aerieni.

În luna iulie, un alt avion a trebuit să aterizeze de urgență pe Aeroportul Otopeni

Pe data de 16 iulie 2023, un avion al companiei Wizz Air în care se aflau sute de pasageri a fost întors de urgență pe Aeroportul Otopeni, după 20 de minute de la decolare.

Hotărârea a fost luată după ce au fost constatate defecțiuni tehnice.

Wizz Air confirmă că aeronava care opera zborul W4 3081 de la București Otopeni la Bruxelles Charleroi din 16 iulie s-a întors pe Aeroportul Otopeni la scurt timp după decolare pentru o verificare tehnică neplanificată. Aeronava a aterizat în siguranță și pasagerii au fost debarcați, iar după verificările necesare a decolat, urmând să aterizeze la destinație la ora locala 12:30. Wizz Air își cere scuze pasagerilor afectați de situație însă siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavei rămâne principala prioritate.”

Te-ar putea interesa și:

Cookies