ALERTĂ | Ucraina: Rușii au ucis mai mulți civili ucraineni decât soldați. Rusia: Noi nici măcar n-am atacat Ucraina

11 mart. 2022
443 Afișari
ALERTĂ | Ucraina: Rușii au ucis mai mulți civili ucraineni decât soldați. Rusia: Noi nici măcar n-am atacat Ucraina
ALERTĂ | Ucraina: Rușii au ucis mai mulți civili ucraineni decât soldați. Rusia: Noi nici măcar n-am atacat Ucraina | Sursa foto: Pexels

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat azi (vineri, 11 martie), că forțele ruse au ucis mai mulți civili ucraineni decât soldați de când a început războiul pe 24 februarie 2022.  Reuters, care publică informația, mai scrie că mesajul lui Reznikov este pentru lumea întreagă:

Vreau ca acest lucru să fie auzit nu numai la Kiev, ci în toată lumea.

În cele mai recente evaluări date publicității, Organizația Națiunilor Unite spune că, de la ora 04:00  a primei zile de război  și până la miezul nopții de 9 martie, în Ucraina au fost uciși 549 de civili, iar alți 957 au fost răniți. 

În același timp, invazia Rusiei în Ucraina a provocat un val uriaș de refugiați. Exodul ucrainenilor este considerat deja a fi cea  mai mare criză umanitară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace. Numărul refugiaților ucraineni se apropie deja de 2,5 milioane de oameni, majoritatea femei și copii.

Ucraina: Rusia au ucis mai mulți civili decât soldați. Rusia: Noi nici n-am atacat Ucraina

Declarația de azi a ministrului ucrainean al Apărării vine la nici 24 de ore după  ce ministrul rus al Apărării, Serghei Lavrov, susținea că țara sa nici nu a atacat Ucraina.

Că, practic, ceea ce vedem de două săptămâni nu există, deci ni se pare:  La conferința de presă de ieri,  care a urmat întâlnirii cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, Lavrov – același care declara mai deunăzi că al treilea război mondial va fi nuclear – a spus textual că  Rusia nu a atacat Ucraina și că tot ceea ce se întâmplă acolo e o operațiune menită să gestioneze  „situație care constituia o amenințare directă la adresa securității Federației Ruse”:

Nu, nu plănuim să atacăm alte țări. Cum nu am atacat nici Ucraina. Așa cum am explicat de multe ori, în Ucraina a apărut o situație care constituia o amenințare directă la adresa securității Federației Ruse. Iar noi dovezi descoperite în teritoriile eliberate, mai ales în Donețk și Lugansk, arată că era planificat un atac asupra republicilor populare chiar luna aceasta.

Între timp, războiul continuă. Azi sunt bombardamente în zone civile din trei orașe din vestul Ucrainei, iar Rusia confirmă atacurile în Luțk și Ivano-Frankivsk.

 

 

 

Cookies