Societatea de Transport București (STB) le transmite cetățenilor că traficul din oraș duce la decalarea programului de funcționare al mijloacelor de transport public în comun. De asemenea, sunt înregistrate și dereglări de ritmicitate.
Traficul din București este unul dintre cele mai aglomerate din Europa, șoferii fiind nevoiți să stea zeci de minute în coloană pentru a ajunge la muncă sau în alte locuri unde au treabă.
Tot din cauza traficului intens, STB a anunțat că de la ora 07:30, vehiculele de transport public de suprafață acumulează întârzieri.
Din acest motiv, programul de circulație nu poate fi respectat, iar călătorii sunt nevoiți să aștepte în stații ceva mai mult. Mesajul a fost transmis pe pagina de Twitter STB SA Clienți:
De la ora 07:30, din cauza traficului intens înregistrat pe unele din arterele Capitalei, o parte din vehiculele liniilor STB acumulează întârzieri față de programul de circulație și înregistrează dereglări de ritmicitate.
Un studiu realizat de GPS Tomtom a arătat că Bucureștiul este unul cele aglomerate orașe din lume. Capitala României ocupă locul 3 în topul orașelor aglomerate din UE, iar la nivel mondial ne situăm pe locul 7.
Același studiu arătat că, în anul 2022, șoferii și-au petrecut aproape 12 zile (11,54) în aglomerație. Mai precis, asta înseamnă că bucureștenii au stat pe loc, bară la bară, 277 de ore, în medie.
GPS Tomtom a informat și că cetățenii plătesc circa 3.439 de lei pe an pentru combustibil. Din această sumă, 983 de lei sunt cheltuiți din din cauza ambuteiajelor.
Orașele din Uniunea Europeană ce ocupă primele două locuri când vine vorba despre aglomerația din trafic sunt:
Față de anul 2021, gradul de congestionare a traficului rutier din București a fost estimat cu 10 secunde în scădere (per 10 km). Cu toate astea, în anul 2021, Capitala ocupa locul 8 în clasamentul orașelor aglomerate din UE.