ALERTĂ | Traficul feroviar din Gara de Nord București, închis pe mai multe linii. O locomotivă a rupt pantograful în zona Podului Grant

27 iun. 2023
1365 afișări
ALERTĂ | Traficul feroviar din Gara de Nord București, închis pe mai multe linii. O locomotivă a rupt pantograful în zona Podului Grant
ALERTĂ | Traficul feroviar din Gara de Nord București, închis pe mai multe linii. O locomotivă a rupt pantograful în zona Podului Grant | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Traficul feroviar este îngreunat în Gara de Nord din București din cauza unei locomotive care a rupt pantograful în zona Podului Grant.

Traficul feroviar din Gara de Nord este închis pe mai multe linii

Traficul feroviar din Gara de Nord este închis, marți seara, pe liniile de la 9 la 14, din cauza unui deranjament care s-a produs la linia de contact de o locomotivă aparținând CFR Călători, care la ieșirea din Depou, pentru remorcarea trenului IR 1996, a rupt pantograful, în zona Podului Grant, a transmis Antena3.ro.

Conform CFR SA, la ora anunțului acestui incident, în jur de ora 18, se circula doar pe liniile 1-8, iar în așteptare pentru reînscriere în circulație sunt trenurile IC 551, garat pe linia 14 și IR 1996, la linia 13.

Mesajul transmis de CFR:

La trenul IR 1996 care circulă în relația Mangalia – Craiova, la intrarea pe linia 13 din stația București Nord, s-a produs avarierea echipamentului exterior destinat preluării tensiunii, precum și avarierea liniei de contact. În urma acestui deranjament, alimentarea cu energie electrică a liniilor 9-14 din Gara de Nord București a fost întreruptă temporar, fiind necesară intervenția cu drezina pantograf.

Până la remedierea deranjamentului de către echipa specială a CFR SA  la ora 18:45 și reluarea circulației în condiții de siguranță, sunt afectate următoarele trenuri:

IR 1996 Mangalia – Craiova

IC 551 București Nord – Suceava

RE 9257 București Nord – Pitești

IR 1577 București Nord – Galați

Cauzele care au condus la avarierea echipamentului exterior al locomotivei sunt cercetate de către echipa prezentă la fața locului.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies