ALERTĂ | Trafic restricționat din nou în Pasajul Unirii. Motivul de acum: se toarnă fundațiile pentru noua poartă de gabarit

20 apr. 2023
553 Afișari
ALERTĂ | Trafic restricționat din nou în Pasajul Unirii. Motivul de acum: se toarnă fundațiile pentru noua poartă de gabarit
ALERTĂ | Trafic restricționat din nou în Pasajul Unirii. Motivul de acum: se toarnă fundațiile pentru noua poartă de gabarit | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Pasajul Unirii este, din nou, sub restricții de circulație rutieră, restricții valabile de azi și pînă la sfârșitul săptămânii.

Săptămână cu restricții în Pasajul Unirii

Anunțul a fost făcut de Primăria Sectorului 4 al Capitalei:

Începând din dimineaţa zilei de 20 aprilie şi până la sfârşitul acestei săptămâni, circulaţia rutieră prin Pasajul Unirii va fi restricţionată pe sensul dinspre Universitate către Tineretului, pe banda din proximitatea scuarului ce separă cele două sensuri de mers

Traficul este resticționat din cauza lucrărilor specifice pentru turnarea fundaţiilor noii porţi de gabarit, care urmează a fi montată la intrarea în tunelul rutier:

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte întocmai semnele de circulaţie, precum şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi la faţa locului”, a mai transmis primăria.

Acum aproape două săptămâni – mai exact. pe  7 aprilie, a început montarea noilor porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri la Pasajul Unirii.

În ce constă noul sistem de atenționare de la intrarea în pasajul Unirii

Acest nou sistem de  atenţionare şi limitare a accesului rutier în Pasajul Unirii este alcătuit din noi porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise, care sunt corelate cu senzori electronici de măsurare a înălţimii, cu camere video şi cu panouri informative de tip LED.

De asemenea, se montează şi noi porţi de gabarit, care, la rândul lor, vor fi corelate cu noua semnalistică de la sol, cum ar fi înfiinţarea de noi scuaruri, benzi de circulaţie cu sisteme rezonatoare şi benzi de circulaţie speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj).

Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lui septembrie 2022, după așa-numitele lucrări de punere în siguranță. Vorbim despre o investiţie de 12 milioane de euro.

Lungul șir de probleme de la Pasajul Unirii

Aproape imediat după inaugurarea veselă din toamna anului trecut, problemele din pasaj au început să apară .și, practioc, nu s-au mai oprit. Și au fost diverse, de la accidentele, unele foarte grave, de la intare și  până la cele cu iluminatul, plus scurgerile de apă.

La sfârșitul lunii ianuarie,  a venit decizia închiderii traficului greu la suprafață. Restricția, impusă la intersecţia dintre Strada Halelor şi Splaiul Independenţei, precum şi la cea a Bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu. Cauza acestor restricții este tasarea de la suprafață.

Horațiu Cosma, fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor, explica, pentru Ziare.com, ce este de fapt această tasare:

Este o tasare a șoselei de deasupra pasajului. Este trist ce s-a întâmplat acolo. S-a redus gabaritul prin tot felul de ”floricele” puse de către Primăria Sectorului 4, apoi tragedia cu autocarul din Grecia. Acum aflăm că mașinile grele, autocare, autobuze care circulă frecvent prin acea zonă, pe lângă faptul că nu mai pot intra în pasaj din cauza gabaritului redus, acum nu mai pot nici pe deasupra fiindcă a apărut această tasare. Mi se pare așa o delăsare totală din partea autorităților responsabile de acolo.

Fostul secretar de stat mai spunea că problema tasării este veche de câțiva ani și că astfel de tasări nu apar în general peste noapte.  

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies