ALERTĂ | Termoizolația de la tavanul parterului unui bloc din Sectorul 2 s-a prăbușit. Blocul fusese reabilitat în anul 2017

24 iul. 2022
600 Afișari
ALERTĂ | Termoizolația de la tavanul parterului unui bloc din Sectorul 2 s-a prăbușit. Blocul fusese reabilitat în anul 2017
Termoizolația de la tavanul parterului unui bloc din Sectorul 2 s-a prăbușit. Blocul fusese reabilitat în anul 2017 | Sursă foto: Facebook-Radu Mihaiu

Radu Mihaiu, primarul din Sectorul 2, a anunțat că termoizolația de la tavanul unui bloc, ce a fost reabilitat in anul 2017, s-a prăbușit sâmbătă, 23 iulie 2022.

Termoizolația de la tavanul parterului unui bloc din Sectorul 2 s-a prăbușit

Radu Mihaiu, a anunțat că, din fericire, în urma incidentului nu a fost nimeni rănit. După cum a transmis primarul, recepția pentru respectivul bloc a fost făcută în anul 2018, astfel că acesta se află încă în perioada de garanție.

Cheltuielile de reparații și pentru refacerea termoizolației vor fi suportate integral de către constructor.

Radu Mihai a anunțat:

Suplimentar, vom verifica toate blocurile executate de aceeași echipă, în privința calității execuției. Dacă e cazul, vor fi executate lucrări de punere în siguranță, tot pe cheltuiala constructorului.

Din păcate, în trecut, prea multe blocuri au fost executate și recepționate ”pe ochi frumoși” în sectorul 2.

Astăzi nu a fost nimeni rănit, dar ar fi putut să fie. Vom verifica în ce fel a fost făcută recepția în acest caz, și cine este responsabil (pe lângă constructor) de validarea calității lucrărilor.

Fie că e vorba de corupție, fie că e vorba de incompetență, vom afla. Pentru că nu doar corupția poate ucide, ci și incompetența.

De asemenea, edilul a informat că de la începutul mandatului său conducerea responsabilă pentru reabilitarea blocurilor a fost schimbată în totalitate. Radu Mihaiu a insistat pe verificarea calității lucrărilor executate.

Rate lunare timp de 10 ani pentru proprietarii blocurilor din Sectorul 2

Locatarii a 335 de blocuri aflate în Sectorul 2 ar putea plăti rate lunare timp de 10 ani pentru reabilitarea blocurilor.

Primarul Radu Mihaiu, a anunțat că programul de reabilitare va include 335 de blocuri din sector. Cu toate astea, finanțarea PNRR va ajunge doar pentru 15-30 dintre ele. Astfel că, edilul Sectorului 2 a solicitat un credit BEI și a anunțat proprietarii de apartamente că ar putea plăti rate timp de 10 ani pentru reabilitare. Suma va fi calculată în funcție de suprafața apartamentului sau garsonierei.

Conform unei estimări proprietarii ar putea avea de plată următoarele sume:

  • 72,33 lei/lună la garsonieră,
  • 111,64 lei/lună  la 2 camere,
  • 143,30 lei/lună la 3 camere,
  • 183,63 lei/lună la 4 camere.
Cookies