ALERTĂ | STB suspendă temporar abonamentele cu reducere pentru studenți. Societatea de Transport Public București spune că vina e în altă parte

04 sept. 2023
10491 Afișari
ALERTĂ | STB suspendă temporar abonamentele cu reducere pentru studenți. Societatea de Transport Public București spune că vina e în altă parte
ALERTĂ | STB suspendă temporar abonamentele cu reducere pentru studenți. Societatea de Transport Public București spune că vina e în altă parte. Sursa foto: Facebook/ STB

STB a anunțat luni, 4 septembrie, că suspendă temporar abonamentele cu reducere pentru studenți. Societatea de Transport București transmite că așteaptă ca Ministerul Educației să elaboreze normele cu privire la acordarea facilităților de transport de suprafață.

STB suspendă temporar abonamentele cu reducere pentru studenți

STB a anunțat într-un comunicat emis luni, 4 septembrie 2023, că suspendă temporar abonamentele cu reducere pentru studenți:

În conformitate cu ultimele modificări legislative, Ministerul Educației urmează să elaboreze metodologiile, regulamentele și alte acte normative ce decurg din aplicarea legii nr. 199/2023. Având în vedere faptul că până la data prezentei, normele cu privire la acordarea facilităților de transport de suprafață nu au fost elaborate, emiterea titlurilor de călătorie cu reducere de 90% pentru studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate, nu poate fi aplicată online sau la punctele de vânzare. Elevii beneficiază în continuare de abonamente gratuite eliberate atât prin aplicația YouthTB, cât și la punctele de vânzare.

Societatea de Transport București urmează să solicite prezența în cadrul dezbaterii organizate de Ministerul Educației, astfel încât modificările legislative să fie puse în aplicare cât mai rapid, iar studenții să poată beneficia de reducerea la abonamente prin aplicația YouthTB:

În vederea promovării emiterii abonamentelor cu reducere pentru studenți, Societatea de Transport București STB SA va solicita prezența în cadrul dezbaterii publice organizate de către Ministerul Educației, astfel încât prevederile din legea nr. 199/2023 să poată fi puse în aplicare cât mai repede, prin aplicația YouthTB, fără utilizarea altor resurse din partea studenților.

Cookies