ALERTĂ | Ședință online de urgență la STB. Conducerea solicită protestatarilor să își reia activitatea

23 ian. 2022
3082 Afișari
ALERTĂ | Ședință online de urgență la STB. Conducerea solicită protestatarilor să își reia activitatea
ALERTĂ | Ședință online de urgență la STB. Conducerea solicită protestatarilor să își reia activitatea. Sursa foto: Digi24

Duminică dimineață are loc o ședință online a conducerii STB pe tema grevei angajaților, pentru ca mai târziu un reprezentant al societății să meargă la angajații care protestează la această oră în curtea autobazei Titan.

Dimineața celei de-a patra zile de grevă a angajaților STB a fost marcată de tensiuni, după ce mai mulți angajați s-au adunat în curtea autobazei Titan pentru a protesta împotriva directorului societății, Adrian Criț.

Ședință online de urgență la STB. Ce riscă angajații care continuă greva

Potrivit declarațiilor de sâmbătă seară ale directorului STB, Adrian Criț, angajații care continuă greva astăzi nu vor avea parte de siguranța locului de muncă. În schimb, angajații care vor ieși astăzi pe traseu nu vor avea parte de repercusiuni în urma cercetării disciplinare, chiar dacă au participat la grevă. Conform contractului colectiv de muncă, angajații care nu își îndeplinesc sarcinile de serviciu timp de trei zile pot fi sancționați cu desfacerea contractului de muncă.

La această oră se află pe traseu 25% din totalul vehiculelor STB

Potrivit comunicatului transmis de Societatea de Transport București, la ora 8 dimineața pe traseu se aflau 25% din totalul vehiculelor, ceea ce înseamnă 82 de tramvaie din 181, 65 de troleibuze din 86 şi 15 autobuze din 460. În mod normal, la această oră erau programate pentru a circula nu mai puțin de 791 de vehicule.

Protestatarii de la autobaza Titan au fost recalcitranți la adresa colegilor care au decis să iasă astăzi pe traseu: aceștia au fost huiduiți și fluierați potrivit martorilor. Doar două autobuze au reușit să iasă, angajații nemulțumiți venind în curtea autobazei încă de la ora 3 dimineața. Unul dintre autobuze ar fi fost lovit de protestatari, moment în care jandarmii de la fața locului au intervenit pentru a calma spiritele.

Din ce în ce mai mulți protestatari au început să „spargă” greva încă de sâmbătă seară, când câteva zeci de tramvaie și autobuze au ieșit pe traseu, iar liniile de tramvai 14 și 21 au funcționat chiar conform programului normal.

Cookies