ALERTĂ | Schimbări majore în programul de circulație la metroul din București. Metrorex n-are destule trenuri, deci vom aștepta mai mult în stații

19 mai 2023
8943 Afișari
ALERTĂ | Schimbări majore în programul de circulație la metroul din București. Metrorex n-are destule trenuri, deci vom aștepta mai mult în stații
ALERTĂ | Schimbări majore în programul de circulație la metroul din București. Metrorex n-are destule trenuri, deci vom aștepta mai mult în stații | Sursa foto: Agerpres

Programul de circulație de la metrou se schimbă, iar călătorii vor aștepta mai mult în stații. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este pentru că Metrorex nu are suficiente trenuri.

Intervalele de circulație ar putea ajunge să dureze până la 10 minute

Metrorex a transmis că, în „perioada imediat următoare”, programul metrourilor de pe toate magistralele se va modifica din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri de către Alstom Transport S.A. Această firmă se ocupă de mentenanța trenurilor de metrou, conform Antena3.ro.

În perioada imediat următoare, intervalele de circulație ar putea ajunge să dureze până la 10 minute în orele de vârf.

Metrorex a declarat că va aplica operatorului de servicii de mentenanță, Alstom Transport S.A., toate sancțiunile legale și contractuale pentru situația pe care a creat-o și pentru neîndeplinirea obligațiilor pe care și le-a asumat potrivit prevederilor contractuale.

Înțelegând disconfortul creat călătorilor, personalul Metrorex care organizează și supraveghează circulația trenurilor de metrou va lua măsuri operative pentru asigurarea unor intervale de succedare a trenurilor cât mai apropiate de graficele normale de circulație, în scopul limitării efectelor survenite ca urmare a acestei situații neplăcute.

Pe această cale, Metrorex prezintă scuze călătorilor ce folosesc acest mijloc de transport și îi asigură că întreprinde demersuri permanente în vederea asigurării condițiilor optime de călătorie cu metroul, a spus compania.

Noile trenuri pentru Magistrala 5 nu vor fi puse în funcțiune în 2023

Noile trenuri pentru Magistrala 5 nu vor mai fi puse în funcțiune anul acesta. Firma Alstom a anunțat Metrorex că primul tren va fi livrat în august 2023 și va fi pus în circulație de abia în aprilie 2024, conform Mainnews.ro.

Bucureștenii din Drumul Taberei au așteptat 10 ani inaugurarea magistralei de metrou și vor mai avea de așteptat până când vor circula cu cele 13 noi trenuri. Metrorex va plăti pentru acestea 103,2 milioane de euro.

Primul tren va fi livrat abia în luna august 2023, având o întârziere de 14 luni. Compania Alstom a transmis că întârzierea este cauzată de restricțiile impuse de pandemia COVID-19, criza semiconductorilor și războiul din Ucraina.

Firma Alstom Transport S.A. a informat Metrorex că livrarea primului tren de metrou, din cele 13 rame noi destinate Magistralei 5, va avea loc în cursul lunii august 2023, urmând ca restul să fie livrate eșalonat, cu o frecvență de două trenuri pe lună, se arată în răspunsul transmis de Metrorex pentru MainNews.ro.

Totodată, conform unei surse citate de MainNews.ro, după ce va ajunge în depou primul tren, compania Alstom va supune trenul unor probe și teste. Întregul proces va dura circa 8 luni. Prin urmare, acesta nu va fi pus în funcțiune mai devreme de luna aprilie 2024.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies