ALERTĂ | Se interzice circulația mașinilor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. De săptămâna viitoare se dau amenzi

31 mai 2023
4963 Afișari
ALERTĂ | Se interzice circulația mașinilor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. De săptămâna viitoare se dau amenzi
ALERTĂ | Se interzice circulația mașinilor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. De săptămâna viitoare se dau amenzi. FOTO: Google Street View

Viceprimarul Capitalei anunță că Parcul Herăstrău este pentru oameni, astfel că se interzice circulația mașinilor, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului. Măsurile necesare vor fi luate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, conform legislației în vigoare.

Se interzice circulația mașinilor în Parcul Herăstrău, pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului

Parcul Herăstrău pentru oameni, nu pentru mașini.

Am dispus Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru a interzice circulația vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului, conform legislației în vigoare, a transmis Horia Tomescu pe Facebook.

FOTO: Google Street View
FOTO: Google Street View

Șoferii care decid să staționeze în aceste zone vor fi notificați începând de miercuri, 31 mai, urmând ca de miercuri, 7 iunie 2023 aceste alei să redevină exclusiv pietonale.

FOTO: Facebook/ Horia Tomescu
FOTO: Facebook/ Horia Tomescu

Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău) este monument istoric de importanță națională

Capitala este privilegiată pentru că are unul dintre cele mai vechi și mai frumoase parcuri și grădini publice din țară, unul dintre parcurile istorice semnificative este Parcul Regele Mihai (Herăstrău), monument istoric de importanță națională. De peste 20 de ani a fost declarat zonă construită protejată.

În anul 1999, Biroul de Turism și Tranzacții a vândut o porțiune de 7 hectare din Parcul Herăstrău unei companii private. Mai apoi, s-a dus o luptă lungă în instanțele de judecată, iar în prezent există o hotărâre definitivă și irevocabilă prin care Bucureștiul este proprietarul și ALPAB este administratorul:

O porțiune de șapte hectare din acest parc a fost vândută în 1999 de către Biroul de Turism și Tranzacții (BTT) unei firme private. A urmat o lungă bătălie în instanțele de judecată, în momentul de față există hotărâri definitive și irevocabile prin care Municipiul București este proprietarul și ALPAB este administratorul pentru această suprafață de domeniu public, explică viceprimarul Capitalei.

FOTO: Google Street View
FOTO: Google Street View
Cookies