ALERTĂ | România e, de azi, pe lista „țărilor neprietenoase” cu Rusia. Lista a fost aprobată de Guvernul de la Moscova

07 mart. 2022
1355 Afișari
ALERTĂ | România e, de azi, pe lista „țărilor neprietenoase” cu Rusia. Lista a fost aprobată de Guvernul de la Moscova
ALERTĂ România e, de azi, pe lista “țărilor neprietenoase” cu Rusia. Lista a fost aprobată de Guvernul de la Moscova | Sursă foto: Captură-Reuters

Guvernul Rusiei a aproba astăzi o listă cu țări și teritorii neprietenoase despre care consideră că au întreprins acțiuni considerate ostile la adresa țării, companiilor și cetățenilor ruși.

Cine mai e pe lista „țărilor neprietenoase” cu Rusia

România este pe această listă alături de toate celelalte țări membre UE, dar și alături de SUA, Canada, Marea Britanie, Elveția și alte state. Acestor țări, Guvernul de la Moscova le reproșează că au impus sau s-au alăturat sancțiunilor împotriva Rusiei, scrie agenția rusă Tass. România a susținut activ impunerea de sancțiuni și condamnarea la ONU a invaziei Rusiei în Ucraina.

Serviciul de presă al Guvernului de la Moscova a anunțat că toate acordurile comerciale cu companii și persoane din așa-numitele „țări neprietenoase” ar trebui de acum aprobate de o comisie guvernamentală, potrivit unei rezoluții guvernamentale, scrie Reuters.

Moscova anunță că, în conformitate cu decretul semnat azi, cetățenii și companiile rusești, statul, regiunile și municipalitățile sale care au obligații valutare față de creditorii străini de pe lista țărilor neprietenoase vor putea să le plătească acestora în ruble. Noua procedură temporară se aplică plăților care depășesc 10 milioane de ruble pe lună, mai spune Tass. 

Rușii avertizează vecinii Ucrainei să nu găzduiască avioane militare ale Kievului

Rusia a transmis țărilor ce au granițe comune cu Ucraina să nu primească pe teritoriul țărilor lor avioane ale Kievului. Conform declarațiilor date de Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării rus, folosirea rețelelor de aerodromuri din statele vecine de către Ucraina ar putea fi considerată o implicare a statelor vecine în conflictul armat, scrie Antena 3.

„Orice țară care își pune la dispoziția Ucrainei aerodromurile pentru atacuri asupra Rusiei poate fi considerată că a intrat în conflict”

De asemenea, purtătorul de cuvânt al ministerului Apărării din Rusia a acuzat că unele avioane ce au fost folosite de Ucraina în luptă, au fost dislocate pe teritoriul României și a altor state, pe care nu le-a numit.

Cookies